Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componentă e asta?

Recommended Posts

Acum 18 ore, misuraelectronic a spus:

pentru  inceput , ar  trebui  sa  inveti  sa  scrii  corect  ceea  ce  cauti , amice ...70009AR este  codul  corect  al  finalului  acesta  customizat  special  pt  Ford ... in  continuarea  acestui  soap opera , posteaza  si  tu  o  poza  cu  integratul  ca  sa  vedem  logo-urile  de  pe  el  si  numarul  de  pini , recte  capsula  aferenta ... identificarea  corecta  a  integratului  survine  numai  dupa  ce  aceste  informatii  preliminare  vor  fi  dezvaluite ...💀

Am identificat in final despre ce e vorba.

Are 27 de pini si corespund toate legaturile la pini cu acest integrat

https://www.nxp.com/docs/en/data-sheet/TDF8546_SDS.pdf

deci clar e cu magistrala de date i2c si nu merge pur si simplu inlocuit cu vechile variante tda7388 si cele asemanatoare

Va multumesc celor care s`au implicat sa ma ajute.

• 4 weeks later...
doru3160

Nu i-am găsit cu Gogu, probabil sunt prea vechi să-i țină minte. Și-i aduce aminte cineva? 

IMG-20250506-130423.jpg

doru3160

Am cautat și sj7725, dar la fel, nici un rezultat concret. Mă gândeam ca găsesc niște date de catalog, în varianta minimala, ca să știu la ce ii pot pune la muncă. 

Placa vine din anii 75...80, și arată la fel de bine ca atunci când a fost fabricată. 

IMG-20250509-094556.jpg

Probabil n-o sa gasiti nimic si asta nu din cauza vechimii, Motorola a avut acest obicei de a marca tranzistoare cu un cod custom, nestandard, pentru anumiti producatori si la un standard de calitate mai ridicat.

Iata ce tranzistoare am eu intr-o cutie, cele doua cu SJ, am crezut ca sunt ceva mosfeturi canal P, dar nu, sunt bipolari NPN cu siliciu. S-au folosit inclusiv in niste amplificatoare de bas de la Peavey  - asa am dat de ei, intr-o discutie pe un forum, unul cauta dupa ceva echivalent pt. un amplificator Peavey.

Cel mai sigur e sa determinati daca sunt NPN sau PNP si daca sunt cu siliciu sau germaniu. Apoi poate restrangem aria cautarilor....cele mici care le comanda ce cod au?

Aveti idee din ce aparat au fost scoase? Generator de curent inseamna foarte multe variante....

SJ6344 (2buc), SJ6357 (7 buc)

Echival. (Motorola - MJ15003, Onsemi - 60142, RCA - 70484140 )

Va salut. Ma puteti ajuta cu acest mosfet dintr un laptop lenovo gaming. Mosfetul e pe partea de incarcarem dar nu reusesc sa gasesc nimic despre el. Este notat 36380. Am gasit ca ar fi AONS36380, dar nu stiu daca e n sau p Channel. Va multumesc.

Acum 9 minute, alex26 a spus:

Va salut. Ma puteti ajuta cu acest mosfet dintr un laptop lenovo gaming. Mosfetul e pe partea de incarcarem dar nu reusesc sa gasesc nimic despre el. Este notat 36380. Am gasit ca ar fi AONS36380, dar nu stiu daca e n sau p Channel. Va multumesc.

Buna seara, imi cer scuze daca sunt off-topic, dar mai relevante ar fi cateva poze clare si cu zoom mare sa se vada despre ce componenta este, cu stima o seara buna.

1-- Pune si tu o poza cu tranZistorul in cauza , ca sa avem un punct de plecare ...

2-- Este ff simplu ... Te apuci si verifici unde Ii vine plusul la alimentare , fatza de masa , desigur ... Daca Ii vine plusul pe drena , atunci este canal N , iar daca Ii vine minusul pe drena , atunci este canal P ...

PS ...nu este nevoie de citeva  poze , ci de una singura  si buna ! ...oricum poza aia face cit 1000 de cuvinte ...

Edited by misuraelectronic

Dacă telefonul nu permite poze Macro ( de foarte aproape) poți pune o lupă în fața camerei telefonului, astfel încât să poți mări convenabil imaginea.Foarte important e să ai lumină difuză și suficientă, preferabil naturală.

Tu nu intelegi romaneste ? Pinii nr 5,6,7 si 8 ai Integratului sint toti patru legati la drena... pinii 1,2 si 3 sint legati la sursa...

Ia si verifica daca plusul alimentarii vine sau nu la drena asta cvadrupla ? Daca da , atunci este mosfet canal N ...daca nu , atunci este canal P ...

Inductanta aia mare de care zici Mai sus nu conteaza in cc si o consideri ca si o sirma oarecare ...

Ai dreptate stimabile, Google mi-a făcut-o ! Am luat numele tranzistorului cu copy&paste și n-am verificat rezultatul. Mea culpa!

Cautare Google.png

Edited by UDAR
Acum 3 ore, alex26 a spus:

Doar astea le am acum. Sunt 4 mosfeti identici si pare ca toti sunt legati la bobina mare, e bobina de incarcare a bateriei, iar bobina mica e pe sina de 1,2V.

https://imgur.com/a/XFdCv4n

Daca va ajuta aceasta informatie e singura care am gasit de pe aliexpres

Specifications: Product Type: P-Channel MOSFET Package Type: QFN8 Quantity: 10PCS/LOT Model: AONS36380 A0N36380 36380 Performance: High-speed switching, low RDS(on) Compatibility: Wide range of electronic circuits Features: **High-Performance Switching** The AONS36380 A0N36380 36380 P-Channel MOSFET is a high-performance component designed for use in a variety of electronic circuits. With a QFN8 package, these MOSFETs offer a compact form factor that is ideal for space-constrained applications. The P-Channel design ensures efficient power flow, making them suitable for high-speed switching and low RDS(on) performance. This makes them an excellent choice for applications that require quick response times and minimal power loss. **Versatile Compatibility** The AONS36380 A0N36380 36380 MOSFETs are compatible with a wide range of electronic components, including the 6sn1123 1aa00 0ea1, 5kcp39ggs238bs, e2fz 19549 aa, and sgla36at0600. This versatility makes them a valuable addition to any electronic engineer's toolkit. Whether you're working on a complex circuit or a simple project, these MOSFETs are designed to integrate seamlessly with your existing components. **Reliable and Efficient** The AONS36380 A0N36380 36380 MOSFETs are built to last, ensuring reliable performance in a variety of environments. Their robust construction and high-quality materials make them suitable for both professional and hobbyist use.

https://vi.aliexpress.com/i/1005005512408626.html?gatewayAdapt=glo2vnm

Sper ca aceasta bucatica de informatie si cu ajutorul celorlalti colegi sa rezolvati problema, cu stima si respect mult spor si reusita.

Edited by Tanase Ion