Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Tamas Mihai

Despre incubator si nu numai...

Recommended Posts

Imi cer scuze daca pun o intrebare poate ne la locul ei pe acest forum.

Am un incubator Cleo 5 si am pus la incubatie 35 de oua.Am respectat toate instructiunile din Manualul de utilizare. Dupa 21 de zile rezultatul este acesta.8 pui vii.18 oua au ramas limpezi.9 oua cu pui morti. Vreau sa mentionez ca temperatura  indicata pe afisaj a fost intre 38,4, 38,8.

Macar sa stiu unde am gresit.Va multumesc.

Link to post
Share on other sites

Faptul că aţi avut 18 ouă nefecundate înseamnă că aţi pus ouă neverificate înainte.Nu toate ouăle au embrion, de aceea înainte de a se pune la clocit, se verifică fiecare ou în parte cu o lanternă, să aibă un embrion vizibil.Dacă sunt ,,limpezi,, nu se pun la clocit, sau dacă totuşi au scăpat şi ouă limpezi, nu se aruncă, se fierb şi se dau la puii de o zi ca hrană, fărâmiţate bine.Sper că aţi pus şi apă în şanţul de jos al vasului.....iar clocitoarea e bine să fie acoperită cu o pătură, să nu piardă căldură inutil, se face şi o economie de curent astfel.Trebuie întoarse ouăle zilnic de două ori, iar ultimele 4-5 zile înainte de eclozare nu se mai întorc ouăle, fiindcă puii trebuie să se întoarcă singuri în poziţia necesară ciocănirii cojii.Dacă le întoarceţi în ultimele zile, unii pui vor fi epuizaţi de efortul întoarcerii în ou, anulat de rotirea manuală a oului...şi mor.

Link to post
Share on other sites

Anul acesta se pare ca a fost unul mai prost pentru clocitori!:rade:
Si mie, din 36 de oua mi-au iesit 13 pui, 10 Australorp si 3 Sussex, restul "N-a vrut Dom'le si gata!". Tot neverificate, dar am vazut familiile de gaini din care proveneau, un cocos si 5-6 gaini in fiecare.

Cat despre ce spune @validaecu acoperitul, producatorii incubatoarelor nu recomanda asa ceva, chiar atrag atentia asupra acestei greseli. Puii respira in ou iar incubatorul are o gaura in dreptul ventilatorului prin care trage aer proaspat. Se recomanda in schimb amplasarea pe un suport termoizolant si intr-o camera incalzita. In rest cam are dreptate.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines