Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
nicuschiopu

Centrala termica Imergaz model cu leduri 2003

Recommended Posts

Buna ziua detin aceasta centrala din anul 2003 si acum a aparut o problema cu presiunea in instalatia de incalzire ,mentionez ca instalatia este facuta cu PPR. dar am o problema dupa ce am schimbat manometru -termometru  ca s-a spart teava care intra in manometru ,acum la ceva timp scade presiunea in instalatia de incalzire care poate fi defectul .Am verificat toate imbinarile peste tot nu am nicio pierdere ,am verificat vasul de expansiune am bagat aer la parametri si totusi pe unde poate fi aceasta pierdere. ...................poate fi pe la vana cu 3 cai daca nu inchide bine si se elimina prin A.C.M? Daca are cineva o srezolvare va rog postatio......va multumesc.

Link to post
Share on other sites

Verificaţi să nu fie balonul vasului de expansiune spart.Dacă aveţi ţevi încastrate în perete sau îngropate în şapă, e posibil să piardă pe acolo, nu neapărat pe la racorduri.Aţi putea face un test relevant, demontaţi racordul turului şi returului instalaţiei de încălzire de la centrală, astupaţi unul din capete cu un dop şi la celălalt capăt montaţi un cap de test cu manometru şi valvă auto, introduceţi aer cu o pompă până la 1,5 Atm şi lăsaţi câteva ore să vedeţi dacă scade presiunea.Test mai bun ca ăsta nu ar cum să fie...dacă pierde se va vedea pe manometru.Etanşarea capului de testare dacă pierde aer se poate verifica precum la gaze, cu apă şi săpun pensulată pe îmbinări.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines