Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
nicuschiopu

Centrala termica Motan KPLUS

Recommended Posts

Buna ziua ma poate ajuta cineva cu o solutie pentru aceasta centrala :Defectul se manifesta.... ,pe circuitul de incalzire functioneaza normal ,dar cand vreau A.C.M. nu porneste pe apa calda care este defectul ,mentionez ca nu afiseaza niciun cod de eroare pe disply .care este defectul? V amultumesc si va rog un raspuns......

Edited by nicuschiopu
Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Nu stiu cam cat trebuie sa fie debitul la apa asa dar fluxostatul primeste comanda si nu indica nicio eroare pe disply problema dubioasa .Debitul este bun este presiune ,cauza este alta de nu face apa calda .

Edited by nicuschiopu
Link to post
Share on other sites

„nu-i da comanda sa porneasca centrala”  Fluxostatul este problema nu vana . El trebuie sa dea comanda de pornire a flăcării, pompei...etc. Sunt fluxostate cu membrana si un contact solidar cu ea sau cu magnet ce este împins de apa rece si acționeaza un magnet in fid în exteriorul tubului ce conține magnetul. Fie magnetul e blocat fie releul nu mai funcționează fie membrana e dusă.  Unele nu au releu vid ci un zenzor Hall.

 

In schemă este piesa nr 9

fluxostat motan.PNG

Edited by barbulescuorlando
Link to post
Share on other sites

 Barbulescu.Corect şi cu fluxostatul,dar se aude dacă"duduie" centrala.Adică dacă primeşte comandă flacăra.N-a spus nimic de asta.Funcţie de funcţionarea sau nu a flăcării se poate decide unde e defectul.

 Fluxostatul nu dă comandă.E condiţie de interblocare.Zic că dacă e defect ar trebui să fie cod eroare.

Link to post
Share on other sites

 Asta înseamnă că fluxostatul,ca principiu,dă semnal la scăderea presiunii.Înseamnă că,la defect,rămâne blocat...E logic ce spuneţi.Da' vana nu dă aceleaşi simptome?

Link to post
Share on other sites

Nu. În primul rând, ea nu e acționată pt ca nu primeste semnal să comute de pe incalzire pe boiler. În al doilea rând dacă ea nu ar comuta, centrala ar porni flacăra, pompa, robinetul de gaz....,dar apa incălzită va pleca spre caloeifere si nu spre boiler.

Link to post
Share on other sites

 Şi totuşi sunt multe defecte cu vana blocată pe calorifere.Şi cazuri când nu comută total.Vreau să zic fluxostat bun dar apa nu circulă prin schimbătorul secundar.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines