Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Bogdan.prunaru

Distorsiuni in boxe la volum mare

Recommended Posts

Salutare,

 

Am achizitionat recent o pereche de boxe Magnat - Monitor Supreme 1002 impreuna cu un amp Cambridge Audio - AXR100 (nu ma criticati pentru alegerea facuta, stiu ca de banii aia achizitionam SH un sistem stereo mult superior acestuia, dar am avut motivele mele personale) iar problema sta in felul urmator: la volum mare, intre -10db si maxim, sunetul este distorsionat, cel putin din ce imi dau eu seama distorsioneaza frecventele joase. Daca setez volumul bassului din amp la nivelul minim, distorsiunea se mai amelioreaza dar nu dispare.

Ceea ce m-a pus pe ganduri este faptul ca la inceput, cam acum o luna, cand am facut achizitia, aceste distorsiuni nu existau, am ascultat diferite tipuri de genuri muzicale insa la volume mari nu existau absolut distorsiuni.

Mentionez ca distorsiunile apar din toate sursele audio incercate: PC conectat prin optic coaxial, bluetooth la telefon, si optic toslink la tv, toate cele mentionate redau prin Tidal.

De asemenea, nu va imaginati ca ascult muzica la volum maxim zi de zi, volumul este maxim la jumatate in marea majoritate a timpului, aceste devieri catre volum maxim fiind doar pentru a testa potentialul sistemului.

Daca se auzeau distorsiunile de la bun inceput, probabil ca aveam alte nelamuriri, dar dupa o luna de zile in care nu a stat la volum maxim decat adunat poate 10 minute strict pentru test...nu inteleg, de aceea va cer parerea voastra.

 

Multam fain!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines