Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Iulia Vlasin

Eroare la mașina de spălat vase

Recommended Posts

În manualul maşinii nu este specificat nimic ? Ar trebui să fie la ultimul capitol.

Dacă nu scrie nimic, am găsit un articol german unde explică ce poate cauza această eroare şi metoda de resetare.Copiaţi fraze din articol şi le traduceţi cu aplicaţia Google Translate în engleză, fiindcă traducerea directă în română se face cu erori.

https://www.helpster.de/bauknecht-geschirrspueler-fehler-fa-was-tun_194437

 

Un exemplu din acel articol:

În cazul în care eroarea a apărut accidental și a fost salvată, ar trebui să apăsați butonul START până când afișajul se stinge. Închideți ușa mașinii de spălat vase Bauknecht. Acum mașina pompează și este gata de repornire. Dacă afișajul de eroare a fost declanșat accidental, acest lucru poate fi suficient pentru ca mașina de spălat vase să funcționeze din nou.
 
Link to post
Share on other sites

 Nu ştiu cum nu găseşte lumea manualul!Resetul se face tot din butonul de Start.Zice de buton la începutul manualului.Iar procedura,exact cum a arătat Validse,la sfârşit.

Screenshot-20210413-080156-Samsung-Inter

Link to post
Share on other sites

Păi câţi crezi că păstrează undeva în siguranţă cartea maşinii ? Probabil la prima utilizare se utiă prin ea şi apoi o aruncă, neţinând cont că acolo se dau şi sfaturi în cazuri de anomalii de funcţionare.

Se pare că anomalia asta (FA) e cauzată de un plutitor de nivel aflat în zona inferioară (la podea) ce acţionează un microcontact în caz de depăşire a nivelului apei reziduale.Adică probabil atunci când se obturează sita de scurgere cu mizerii şi apa nu se mai scurge din maşină....deci e o eroare ce nu poate fi resetată fără o inspecţie a maşinii, ca să se înlăture cauza ce a produs-o.

Link to post
Share on other sites

Erau aici electrocasnicele când am cumpărat casa și nu am găsit cărțile lor. Am încercat sa o resetez, dar eroarea apare in continuare. A apărut in urma înfundării scurgerii. Am desfundat scurgerea dar mașina a rămas cu aceasta eroare.

Link to post
Share on other sites

Trebuie verificat să nu fi rămas acel microcontact blocat.Altfel trebuia să se reseteze singură eroarea...sub maşină există un plutitor ca la wc şi care acţionează un contact.Mişcaţi de plutitor de câteva ori să se deblocheze.

Link to post
Share on other sites

Buna seara , inclinati masina lateral stanga sau dreapta pentru un minut max. doua ( trebuie tinuta inclinat pana nu mai curge apa din ea ), daca se scurge apa din tava de desubtul masini , la repornire masina se va reseta automat si va porni . Altfel nu poate fi reparata decat de catre cineva care are experienta .

P.S. Inclinarea trebuie facuta la aprox 45grade , atentie sa nu o scoateti din echilibru .

Edited by tehnic dan
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines