Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
icar

Transformator rusesc necunoscut

Recommended Posts

Am nevoie de putin ajutor din partea voastra.

Ce transformator e acesta?

2897266877402d79b31e503eb624c80b950d4d15

Ca ruptura este exact pe partea de interes!!

Multumiri!

Edited by icar
Link to post
Share on other sites

Da, ar parea traf de iesire. Ce ma intereseaza e ce scria pe eticheta, daca stie cineva care are unul la fel.

Link to post
Share on other sites

Scrie clar că-i de audiofrecvenţă.Era suficient să traduceţi ,,звуковой частоты ,, şi rezulta ,,audiofrecvenţă,,.Deci transformator de audiofrecvenţă...

Ce a mai rămas din partea de jos a etichetei e numărul de spire al primarului, circa 2000 spire.Am avut cel puţin unul identic, dar l-am transformat în traf de reţea, intercalând tolele, care aveau întrefier de carton.Din păcate nu-mi amintesc ce număr de spire avea secundarul, oricum e similar trafului de cadre ale tv-urilor A/N româneşti. Se poate afla însă uşor numărul de spire secundar prin măsurarea raportului dintre tensiuni.

Link to post
Share on other sites

Cam 2000 de spire, cu sirna de 0,18 in primar, banuiam ca e. Nr de spire din secundar era de aflat. Diametrul sirmei pare a fi 0,58 mm. Ma gindeam sa-l folosesc ca traf de iesire la un SE.

Multumiri tururor.

Link to post
Share on other sites

Conectați primarul la o tensiune alternativă cunoscută și măsurați tensiunea în secundar (sau invers) pentru a vă face o idee despre raportul de transformare. 

 

Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines