Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Neagu Raul

Depanare și afișaj digital sursă de tensiune I4102M

Recommended Posts

Bună ziua!

Am achiziționat o sursă de tensiune I4102M și cum afișajelor analogice li se blochează acele, am decis că aș vrea să pun niște voltmetre/ampermetre digitale tip panou și am nevoie de niște îndrumări. Problema acestei surse este că dacă alimentez ceva și apăs butonul de verificare amperaj (0,5A/1,5A) afișajul nu îmi arată nimic, problema este la ambele canale, iar pe canalul din dreapta chiar si dacă multitura de voltaj este la 0, tot am un voltaj de 0,63v pe borne, presupun că e de la condensatorii uscați, în rest sursa funcționează 

WhatsApp Image 2021-04-11 at 10.58.18.jpeg

WhatsApp Image 2021-04-11 at 10.58.18 (1).jpeg

Link to post
Share on other sites

Conteaza mult cum e masurat curentul in sursa. Daca voltmetrele/ampermetrele digitale au masa comuna, o sa trebuiasca sa faci modificari in sursa ca sa  le poti pune. Mai intai ai nevoie de schema sursei si a voltmetrelor/ampermetrelor digitale.

Link to post
Share on other sites

Eu zic sa lasi voltmetrele originale la locul lor. Pana la urma frumusetea acestei surse este aspectul original si mai putin functionalitatea ei.

Link to post
Share on other sites
Acum 17 ore, djvas a spus:

Pana la urma frumusetea acestei surse este aspectul original si mai putin functionalitatea ei.

Daca o tii de frumusete, ai dreptate, dar daca o pui la treaba, nu are nici un rost sa pastrezi analogicele pe panou. Le poti pune in dulap, si cand o scoti la pensie le pui inapoi in sursa si o admiri. Modificarea e reversibila, si mie mi-a priit. In afara de faptul ca analogicele mai agatau si le trebuia cate un bobarnac ca sa se duca pe indicatia finala, am scapat si de comutarea pe domenii de pana la 15 si 50V, pe curent la fel, doua domenii. Asta digital masoara fara comutare pana la 100V si 5A. Daca treci peste chestiunea aspectului modificat, e un upgrade mai mult decat necesar, ca sa lucrezi linistit cu sursa. Si in curent se poate duce lejer pana in 2,5...3A cu ce traf are, dar inca nu m-am invrednicit sa incerc. Am modificat un 4108 de la 1A la 2A fara sa transpire nimic, pastrand reglajele de tensiune si curent intacte, inclusiv protectia la scurt. Trafurile si in general elementele de forta din sursele romanesti au fost foarte bine realizate si supradimensionate. Singura care nu mi-a placut cum a fost realizata a fost 4104, desi traful a fost generos dimensionat si la asta. Nu am gasit niciodata traf ars in sursa romaneasca, iar 4102 nu am reparat niciodata, atat de fiabile au fost. Si spun asta in conditiile in care si acum am pe masa de lucru una functionala la mine din 84. Pe asta am cadorisit-o cu doua digitale. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines