Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema subwoofer auto!!!


Recommended Posts

Salutare preteni dragi sunt nou pe aicea...as dori sa ma ajutati in legatura cu o problema la un subwoofer auto...

Am cumparat un subwoofer crunch1000+amplificator si cabluri de conectare toate in acelasi pachet le.am montat toate legaturile sunt facute corect la baterie,masa si remote...problema mea este urmatoarea...daca conectez cele 2 rca.uri ce ies din amplificator si intra in casetul audio de la masina se aude subwooferul foarte incet chiar daca gain.ul este dat la jumatate din puterea amplificatorului...am facut o proba cu 2 rca.uri care in capatul celalalt au mufa jack si le.am conectat la telefon,subwooferul merge excelent...problema ma pune pe ganduri de ce nu se aude cand conectez rca.urile la intrarile de la casetofon si subwooferul scoate un sunet foarte foarte incet...daca ma puteti ajuta as fi foarte multumit...multumesc pentru cei care isi fac timp pentru a ma ajuta in aceasta problema...

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Să nu fie o problemă de nivel audio pe ieşirea casetofonului.Ieşirea telefonului dă un nivel foarte mare comparabil de cea de linie a unui casetofon, de aici şi explicaţia că pe telefon se aude mai tare.Posibil să trebuiască un nivel mare de semnal pentru subwoofer.

Aşa reuşesc mulţi să şi ardă staţii puternice sau să descentreze (în cel mai bun caz) difuzoarele cu semnal prea puternic pe intrare.

Link to comment

Sau incercati cu semnal luat de  la playerul auto al vreunei cunostinte. Daca firele de semnal rca sunt prea scurte, asezati cealalta masina cu portiera-fata deschisa langa portbagajul masinii unde este montat amplificatorul.

Link to comment

Playerul are 4 iesiri...in setarile casetofonului nu am gasit nimica despre subwoofer sau amplificator sa fie on-off sa il pot activa probabil nu are asa ceva...acuma am cumparat un kit de cabluri noi cv mai scumpe dar si kitul actual este nou nout nu cred ca este problema de acolo...o problema la care ma gandesc sa fie cum a spus un coleg mai in sus sa fie rca.urile casetului defecte dar nu cred nici treaba asta casetu il am de 2 luni l.am cumparat nou...de exemplu cat ar fi casetul de slabut nu ar trebui sa isi faca treaba amplificatorul???...ca de aia se numeste amplificator sa amplifice...maine fac poze la toata instalatia electrica la amplificator si la subwoofer...poate va dati seama mai usor...astazi mi.a ajuns si condensatorul pentru acest sistem audio...reglajele amplificatorului erau pe minim am incercat sa invart de ele nici o diferenta doar daca gain.ul este la jumate se aude subwooferul dar treaba asta nu este in regula nu este la puterea lui la care ar trebui sa fie...si inca o problema cand invart de gain pana la maxim membrana se trage spre interior aveti vreo idee???cand il aduc inapoi la minim isi revine la normal(poate asa functioneaza zic si eu...)...amplificatorul are 6 canale rca adica 4 intrari input si o iesire output...nu prea am cunostinte aicea deoarece eu muncesc in Germania de asta apelez la ajutorul vostru...multumesc pentru timpul acordat...

Link to comment
  • 7 months later...

Vezi ca la acest amplificator, cind il folosesti in bridge, pe ambele intrari trebuie bagat semnal mono, dar pe ambele! Adica firele calde de la RCA-uri pe intrare le unesti intre ele atit pentru intrarea L cit si pentru R si apoi bagi semnal pe el. Adica GND la GND si semnal comun pe L+R. Are in interior inversor 180 grade, integrat in partea de procesare! Deci pe intrari, pentru a lucra in bridge, nu trebuie bagat semnal setero sau in antifaza.Asemeni si pentru partea de flat sau medii inalte (doar pentru iesirile bridge mode, difuzor floating fata de GND).  

 

Edited by DjLeco2021
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines