Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistenta in decade tip-RD 01B Institutul de metrologie Bucuresti


ionroata

Recommended Posts

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Acum 11 ore, UDAR a spus:

Pe net n-am găsit nimic.

Nici n-o sa gasiti. Poate la cineva care a lucrat in INM sa fi pastrat ceva documentatie veche. Si eu am modelul asta, si e problema cu manganina imbatranita, mai ales pe x10000. Deci chiar daca dadea toleranta, posibil sa nu gasesti ce e pe hartie. Cu un aparat de masura bun (o punte) o poti recalibra, iar stabilitatea e cea oferita de manganina. Nu stau acum sa caut, dar sigur se gaseste pe net. Vad ca are si o hartie lipita cu corectie de masura, cel putin asa pare. Comutatoarele sunt de incredere, e o scula buna la casa omului, si destul de mica in raport cu ce se mai gaseste, daca o aduci in parametri.

Free up.

Link to comment
Acum 1 oră, doru3160 a spus:

Cu un aparat de masura bun (o punte) o poti recalibra, iar stabilitatea e cea oferita de manganina.

Ai perfectă dreptate doar că - în cazul meu cel puțin - intru într-un cerc vicios . Aveam nevoie de o decadă de rezistențe precisă ca să verific/calibrez ce mai am deci dacă am nevoie de o punte ca să calibrez decada n-am făcut nimic . 

Oricum, mulțumesc pentru răspuns și spor la vânzare!

 

PS Hârtia lipită cred că e tabelul de simulare a unei rezistențe cu platină (RTD ) de tip Pt100 .

Link to comment
Acum 11 minute, UDAR a spus:

Aveam nevoie de o decadă de rezistențe precisă ca să verific/calibrez ce mai am deci dacă am nevoie de o punte ca să calibrez decada n-am făcut nimic

Am vorbit la modul general. Posibil asta pusa la vanzare sa fie ok. Eu am avut mai multe si asta am constatat. Oricum, la vechimea lor, indiferent de stare, tot trebuie sa verifici cum se prezinta. Ma indoiesc ca poti cumpara asa ceva si sa te bizui 100% pe ce are, fara verificare.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines