Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
paulb

Proiect amplificator - nevoie de sfaturi

Recommended Posts

Buna seara, dupa cum spune si titlul topicului am nevoie de cateva sfaturi din partea cunoscatorilor. Am achizitionat o carcasa de amplificator cu latimea de 30cm, lunginea 45cm si inaltimea 9cm (fixare rack de 19"). Detin 2 transformatoare toroidale cu 38,5-0-38,5 (dupa redresare as avea undeva la 50 de volti), doua radiatoare ca cele din poza si doua module realizare cu 2SC5198/2SA1941. In prima instanta m-am gandit la faptul ca pot pune cele doua module pentru 2 difuzoare ce vor reda medii si inalte, ca mai apoi sa construiesc 1 sau 2 module pentru subwoofer. Nu stiu daca sa raman la modulele cu 2sc5198 sau sa realizez unele cu 2sc5200. Stie cineva cum suna acestea sau ma poate ajuta cineva cu o idee ? Poate alte tranzistoare sau poate alta schema electrica ar fi mai indicate ? Nu ma pot hotara si din cauza aceasta v-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea spune o parere. Multumesc!

Image00002.jpgimage00006.jpgImage00001.jpgImage00004.jpgImage00005.jpgImage00003.jpg

Link to post
Share on other sites

Salutare!

Pentru canalul de subwoofer ati putea realiza amplif cu 2sc5200 pentru ca permite o putere mai mare decat 2sc5198. Dar sunetul nu va fi diferit, sunt tranzistoare din aceeasi categorie.Dar pentru trafurile pe care le aveti eu as folosi sarcini de 8 ohmi.

Link to post
Share on other sites

Modulele vor ramane pentru medii si inalte. Nu ma pot hotara asupra amplificatorului pentru subwoofer, sa realizez modulul cu 2sc5200 sau cu irfp9240.. as vrea sa folosesc 4 sau 5 finali pe ramura, in total sa iasa modulul cu 8-10 tranzistori. Toata treaba va fi folosita la sonorizari in aer liber/local de dimensiuni medii. Tensiunea de alimentare nu este o problema, ma mulez cu transformatorul in functie de nevoie.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines