Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Natalina 23

Imprimanta Canon PC-D340

Recommended Posts

Am o dificultatea cu imprimanta canon pc-d340, afișează eroare ,, Replace Cartridge " înlocuiți cartușul. Cartușul a fost înlocuit cu unul nou, dar tot îmi apare mesajul cu înlocuirea lui. M-am documentat pe Google, dacă alți au avut aceeaș problemă, dar spre suprinderea mea puține informații, decât că trebuie curățat. L-am curățat de praf, atât în interior cât și exterior, dar tot nimic. Aveții idei , ce cauzează această problemă. Țin să menționez, imprimanta e destul de veche, are 16 ani vechime.

Link to post
Share on other sites

Probabil mesajul trebuie interpretat astfel: "Replace Printer".

Cartus nou...ce inseamna asta? Posibil sa vrea un cartus original (cam greu de gasit si scump) nu unul "compatibil". 

Oricum ideea este ca imprimanta nu poate "dialoga" cu cartusul sau in urma dialogului ajunge la concluzia ca acel cartus a fost reumplut fiind inregistrat in el ca a primtat nr de pagini pt care a fost proiectat (o practica comuna ca sa cumperi doar orginale de la producatorul imprimantei).

Link to post
Share on other sites

Ar trebui sa mearga, vezi contactele cartusului, mai exact pe cele din imprimanta (sunt sub forma unor arculete). Pe cartusul vechi il vede? Chiar daca ar fi gol ar trebui sa-l vada dar sa printeze o foaie alba.

Link to post
Share on other sites

E posibil ca banda flexibilă ce face legătura între placa de bază şi cartuş să fie întreruptă din cauza uzurii şi asta generează aceeaşi eroare ca şl un cartuş defect.Deci e posibil ca şi vechiul cartuş să fie bun.Ar trebui să duceţi imprimanta la un service IT, acolo ar putea depista defectul.Mai ales că deja aţi cumpărat cartuşul, deci aţi cheltuit nişte bani pe care nu-i mai puteţi recupera.

Link to post
Share on other sites

https://en.aliradar.com/item/32868788680-cartridge-compatible-for-canon-pc-d320-pc-d340

 

este o imprimanta laser singurele contacte electrice sunt niste lamele si niste arculete , dcac nu ma insel modelu acesta nu are nici macar cip pe cartus , verifica daca nu ma insel sa nu aiba siguranta fuzibila pe cartus arata sun forma unei rezistente montata pe sub capacele laterale 

Link to post
Share on other sites

Sincer să fiu, nici nu m-am uitat că e laser, mă gândeam la inkjet că alea sunt cele mai păcătoase la cartuşe.Astea laser mai au cipuri de recunoaştere a cartuşului, acolo mai poate fi problema.

Link to post
Share on other sites

Dar in imaginea asta ce este verde cu auriu in stinga sus?

gsobild_19169.jpg

Eu am intilnit tonere cu cip acum peste 20 de ani.

 

Edited by sesebe
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines