Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
robert1000

Defect tv crt Philips

Recommended Posts

Va salut!

Tv crt Philips 20pt1354/58, tub a48 made in Germany, sasiu L9.2e aa. 

Tv iese din stand-by, are sunet, schimba canale, etc. 

Tv nu are rastru, daca maresc ug2 am cursa inversa pe ecran (linii orizontale verzi pe fundal verzui).

Filament aprins vizibil.

U1 = 95v

Cadre +-13v

Video 196v

RGB 1,8v

Catozi deconectati de la placa TK : 130, 131 si 121v.

Catozi conectati la placa TK : 172v

Cu catozii deconectati si pus pe rand la masa, am cele 3 culori destul de vii. 

 

Catozii par blocati. Ce ma sfatuiti sa fac?

 

Link to post
Share on other sites

dupa cum au spus si colegii cred ca tub uzat

pe unele le pacaleam regland g2 pana cand aparea imaginea,dupa care accesam menu service si setam CL.0,in multe cazuri setarea era la tuner

setarea g2 o faceam in felul urmator dadeam spre cursa inversa,dupa care dadeam putin inapoi ,scoteam din priza cca 10 secunde iar incercam sa vad daca apare imaginea,si iar scadeam un pas g2 si tot asa pana can aveam imagine sa pot accesa meniul service,asta ca sa nu pun trafuri separate,in cel mai rau caz puneam chassiul pe alt tub,setam CL.0 si dupa puneam pe tubul original si totul era ok,dar asigurati.va ca lucreaza BV ,se aud vibratii ale bobinei deflexie?

finalul video cred ca lucreaza o data ce se alimenteaza cu 172v si pe catozi e 130v-120v

menu service 062596 i sau 062596 menu

succes

Edited by iuliantv
Link to post
Share on other sites

Nu am cu ce verifica emisia, nu sm nici osciloscop din pacate.

 

Iuliantv, cu placa tv conectata la tub am pe catozi 172v, in cazul asta nu am cum sa am imagine.

Din moment ce apare cursa inversa pe tot ecranul cand maresc ug2, eu zic ca functioneaza BV, bobina zornaie specific. 

Intrebarea e ce anume blocheaza catozii?

Link to post
Share on other sites

E posibil ca defectul sa fie din C  I final  RGB cred ca este TDA 8844.

Daca C I e ok poți face un etaj suplimentar de- simulare tub ok-vezi Service tv 6.

Link to post
Share on other sites

Am alimentat si filamentul cu 3 spire trase pe trafo linii si nu s-a schimbat nimic.:(

Am incercat si cu alt dump si tot nimic...

Daca era defect acel tda nu cred ca aveam 1.8v pe iesirile rgb. 

Link to post
Share on other sites

Acum 6 ore, robert1000 a spus:

Daca era defect acel tda nu cred ca aveam 1.8v pe iesirile rgb. 

Dar e posibil sa fie mic ,nu e valoarea 2,6 v  pe schema ,asta daca e cu TDA 8844

Link to post
Share on other sites

L-am rezolvat. O rezistenta de pe placa tk intrerupta. Masurasem in graba toate rezistentele si vazand ca prezinta rezistenta pe ohmetru am zis ca e totul ok, dar daca desfaci un terminal abia apoi vezi realitatea. Multumesc tuturor pentru implicare.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines