Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cu crossover activ


Jimmy

Recommended Posts

de curand am terminat filtru asta activ

am folosit TL 082 ca AO

http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopi ... da4fabc40b

 

cablaju l-am proiectat io pe hartie, apoi am scanat o coala milimetrica si l-am desenat cu paint pe coala milimetrica :P

 

vedere partea placata

Posted Image

 

montaju e alimentat dintr-o sursa de +/- 15Vcc cu LM 7815 si LM 7915

 

problema este: pe iesiri am semnal extrem de mic. daca leg oricare iesire (joase sau sateliti) la un amplificator, tre sa dau volumu la maxim ca sa se auda ceva in difuzoare... nici zgomot de fond nu se aude, cu exceptia unui fasait discret cand actionez la potentiometru de volum din schema

 

semnal i-am dat si din comp, si dintr-un deck care scoate in jur de 1 - 1.5V pe iesire, da simptomele is tot alea, se aude foarte incet.

 

reglajele merg, adica se modifica sunetu cand actionez la potentiometre, cum ar fi si normal, doar ca se aude extrem de incet :|

 

am masurat, pe pinii de alimentare de la operationale am +/- 14.98 Vcc

 

cablaju l-am verificat de multe ori, constructia e corecta, piesele is noi...

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

vad ca NE5532 ii identic la pini cu TL 082

 

http://www.fairchildsemi.com/ds/NE%2FNE5532.pdf

 

dar, nu-mi explic de ce se aude asa incet, iar dupa ce am pus o rezistenta de 470k in loc de aia de 47k se aude si mai incet, cu toate ca am crescut amplificarea de la 1 la 470/47=10!!!

 

o sa caut NE5532 si pun in loc de TL 082 sa vad ce iasa...

 

EDIT:

 

n-am mai cumparat NE5532.

 

se pare k este o problema la primu operational. am verificat, si semnalu este foarte redus dupa primu operational. am legat semnalu de intrare pe capatul potentiometrului care vine legat la iesirea de la primu operational, iar intrarea normala, care duce la primu operational am lasat-o in aer. rezultatu: merge super :d :D :d

 

acu mai trebe numa sa-mi dau seama care-i problema la primu operational. din schema mi se pare ca are rol numai de adaptor, pentru ca semnalu trece neamplificat prin el, doar defazat cu 180 de grade

 

acolo am legat semnalu de intrare:

Posted Image

 

EDIT2: am gasit problema :d :D :d avand in vedere ca am proiectat cablaju pe la 6 dimineata dupa ce am venit de la un majorat, ametit, adormit si obosit :partyman: , am omis sa leg pinu 3 de la primu integrat la masa (adica intrarea neinversoare de la primu operational) filtru merge brici acuma :supz:

 

mersi pt sugestii :)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines