Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
mircea888

CD-player Philips CD604

Recommended Posts

Intampin o problema ciudata la un Philips CD604/00B, pe care il folosesc in mod curent. Peste sunetul audio este suprapus un zgomot puternic (pocnituri cu frecventa mare) doar atunci cand face Play, in Stop, Pause sau atunci cand schimbi piesele nu se aude niciun zgomot. - Vedeti fisierul mp3 atasat test1.mp3

 

Am sters lentila de praf, verificat nivelurile pentru intensitate laser (50mV) si focalizare (400mV) conform manualului de service, nu s-a produs nicio imbunatatire prin ajustarea acestor doua reglaje. In rest am verificat tensiunile de alimentare, sunt prezente si pe osciloscop nu am vazut vreun riplu pe ele.

 

Manual service: https://drive.google.com/file/d/1YrFWYEYvcdgVyO_HbYgJmm5TpzS3Grj9/view?usp=sharing

 

Va rog daca ati mai intalnit asa ceva sau aveti alte idei.

sm604.JPG

Link to post
Share on other sites

Intre timp am mai facut urmatoarele lucruri:

-schimbat electrolitici, in special pe cei axiali Philips, dar oricum cam toti.

-verificat tensiune riplu pe alimentari, nu am gasit zgomot.

-refacut lipituri integrate SMD, adica partea de procesare, control.

-"ascultat" semnal dupa primul AO, pare sa iasa asa din DAC, adica e o problema pe partea digitala.

-incalzit placa pe zone, apasat pe componente pasive, nicio diferenta.

-verificat semnale clock, schimbat condensatori osc clock

 

Dar fara succes, problema e identica.

 

Totusi am observat ca exista o corelatie intre sunet si pocnituri, in pasajele de liniste din melodii, nu mai este zgomot. Deci aproape sigur nu e de la alimentare.

Link to post
Share on other sites

Am verificat Vef=2.15V, se incadreaza in specificatii. Nu pare sa aiba zgomot sau ceva pe Vref. Am pus un condensator de 100n pe Vref, desi nu era niciunul acolo, dar nu s-a schimbat nimic.

 

Am sa caut sa inlocuiesc DAC-ul, dar parca am senzatia ca nu e asta problema. Ambele canale fac la fel, asta este iarasi un indiciu bun, dar nu stiu ce concluzie sa trag.

 

Am mai facut un experiment, am scos Q7650 ca sa dezactivez circuitul pt de-emphasis, dar tot asa merge.

 

 

6041.JPG

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines