Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
RST

Cand " conspiratiile " devin realitate....

Recommended Posts

Uitandu-ma zilele astea la istoricul meu de cumparaturi pe Aliexpress, am constatat ca marea majoritate a pachetelor provin din Shenzen, China. 
De curiozitate am cautat pe net, constatand ca, citez, " În 1979 era doar un sat de pescari............" iar in 2017 ajunsese deja o metropola cu aspect SF si 12.5 milioane locuitori. 
Vazand si ceva poze pe net cu numitul Shenzen....am constatat de asemenea ca, prin comparatie, marile metropole europene pe care le-am vizitat ( nu multe ) arata ca niste asezari preistorice. 

 

Pana aici totul e un miracol, dar ce pret are aceasta " minune dumnezeiasca " ? 


Sapand mai departe, am constatat ca in China,  Visul de Aur al omenirii, adica supravegherea completa a unui numar practic infinit de oameni, a devenit deja realitate. 

Sistemele de supraveghere chinezesti, montate peste tot, si algoritmii de culegere, prelucrare si centralizare a datelor, permit controlul total.
Ca exemplu, camerele de inalta rezolutie si algoritmii de identificare, au permis depistarea de la distanta a unui cetatean urmarit de Politie, aflat in tribunele unui stadion printre zeci de mii de oameni.
Pot identifica persoana chiar si daca e deghizata sau a avut operatii estetice ! 
Daca noi suntem inca in lumea a 3a platind la magazin cu cardul contactless...in China e suficienta scanarea fetei. 
Toate aplicatiile de socializare pe internet sunt monitorizate, in ciuda eforturilor disperate ale dezvoltatorilor de a le cripta. ETC ! 

In baza acestei supravegheri complet automatizate, se da o " nota la purtare fiecarui cetatean ", in baza caruia i se pot ingradi multe drepturi, dar i se pot acorda si privilegii. Welcome to the Future !   

 

Exista un mare motiv pentru care, profitand de ocazie ", Occidentul nu " condamna cu vehementa tirania la care este supus poporul chinez" .
Acest sistem de supraveghere automatizata si centralizata, e mana cereasca pentru toate guvernele lumii. 
Chinezii sunt foarte amabili cand e vorba sa vanda ceva si evident ca acest sistem va fi cumparat si implementat in toata lumea. 
Pretextul oficial ? Il stim deja...." lupta impotriva terorismului si infractionalitatii ". 

Stiam de treaba asta exact din 1999, dar atunci SUA parea a fi tara care va implementa prima acest sistem, initial " acasa " apoi in toata lumea.


 

Link to post

S-a spart vreun butoi?

Englezii au implementat cel mai sofisticat sistem de supraveghere din lume. Sunt primii care au un sistem bine pus la punct de identificare faciala. Dar de, fiind regalusti si britanici, nu se pune...

Link to post

Luceafăre din Mârlăneşti, cam pute a dezinformare.

 

Ce liniste era cat ai fost pe tuşă...

In pofida pauzei impuse, tot bălării prostezi.

 

Deosebirea intre china si restul inapoiatilor e ca in china nu pupa puscaria decat pulimea, in restul tarilor inapoiate presedintii infunda puscaria. Ultima "victima" Sarkozy, acel infam care ne-a inapoiat balaoachesii in multiple valuri de expulzare.

 

Asa ca cine controleaza pe cine?!

Edited by Mircea
Link to post

 RST-ul scoate la lumină aplicaţiile inteligenţei artificiale.Toţi încearcă să le dezvolte şi să le folosească.Pretextul e corect punctat "elementul rău".Da' va muşca din libertatea fiecăruia.Văd că tot mai mult scenarile din filmele SF prind viaţă...

 Aveţi senzaţia că de voi nu se ocupă nimeni?

Link to post
Acum 42 minute, RST a spus:

[...] Welcome to the Future !  

Dacă îl scoți din priză pe acest"future" e cam nasol, ajungem mai rău ca în epoca de piatră. Pe atunci omul măcar știa să supraviețuiesc singur.  Ests demonstrat că natura ne face "surprize" când uităm de unde am plecat, așa că "satul ăla de pescari" măcar avea ce mânca nu aștepta tirul cu orez și plata de la stăpân.

Link to post

 Nu mai luaţi în râs China.E a doua economie a lumii.De curând auzeam că la o facultă de-a lor erau 2000 de candidaţi pe loc!!Credeţi că o să ducă lipsă de creiere?

 Deocamdată importă sau copiază tehnologie hightech,dar mãine...

Link to post

Nu se compara sistemul britanic cu cel chinezesc, acesta din urma fiind mult mai evoluat. Informatiile sunt la liber, le poate gasi oricine...le cauta, 

Cam asta inseamna mult dorita " evolutie a tegnologiei ". 

De altfel aceste " teorii conspiratieve " nu mai au nevoie de demonstratie...noi le ignoram acum, dar in cativa ani, nu ne vor mai ignora ele pe noi, Sistemul va fi implementat subtil si pas cu pas in toate tarile, incepand cu cele mai bogate. 

 

Pe alta parte, tot din propriile observatii, China nu e doar prima putere economica mondiala...ci pur si simplu e lider autoriar, impunand un fel de dictatura economica. 

Absolut toate tarile lumii sunt dependente de productia chineza. Mai nou, chiar si Rusia, desi intr-o masura mai mica deocamdata. 

Link to post
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

 Nu mai luaţi în râs China.E a doua economie a lumii.De curând auzeam că la o facultă de-a lor erau 2000 de candidaţi pe loc!!Credeţi că o să ducă lipsă de creiere?

 Deocamdată importă sau copiază tehnologie hightech,dar mãine...

 

Avem noi impresia ca daca scrie pe mai toate lucrurile Made in China stapanesc chinezii toata tehnologia. Ei cauta cu disperare sa nu mai fie dependenti de cipurile din vest, sa nu mai importe de sute de miliarde de dolari cum fac acum.

E cam greu pentru ei ca s-a mai trezit licuriciu si le-a mai pus frana.

Link to post

China fac aia ca sa tina populatia din scurt sau ca sa asupreasca minoritatile din tibet sau din vest, care nu prea inghit dumele comunismului si nu le convine ca au intrat peste ei cu japca, sa ii "elibereze" .

 

Iar la partea cu supravegherea a dat si vestul o mana buna de ajutor, ce nu face omu pt bani...

O fi fabrica lumii, dar trebuie sa si vanda cuiva, iar extraterestri inca nu au aparut sa cumpere.

Link to post

Acum 19 ore, Stefan a spus:

Dacă îl scoți din priză pe acest"future" e cam nasol, ajungem mai rău ca în epoca de piatră. Pe atunci omul măcar știa să supraviețuiesc singur.  Ests demonstrat că natura ne face "surprize" când uităm de unde am plecat, așa că "satul ăla de pescari" măcar avea ce mânca nu aștepta tirul cu orez și plata de la stăpân.

Apròpos de ,,scosul din priză":

Ce se mai aude de arma/bomba cu puls sau impuls electromagnetic?

Cred că aceea va fi arma viitorului.

Curată şi eficientă la maxim, într-un posibil confict armat, între ,,titanii economico/militari" ai prezentului.

 

Edited by morarul
Link to post

incerc sa-mi vad de treaba

tocmai am colaborat mult astazi cu poporul chinez

citeam astazi o stire precum ca actuala oranduire nu va mai accepta sa ne faca chinezii autostrazi fara acordul stapanirii mUE

s-avet' spor!

 

Editat de Admin:

Sters atasament

Nu mai atasa poze la Discutii diverse!

 

Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines