Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lg qled ,,leduri defecte,,?


Postări Recomandate

are un client un lg qled cu o ciudatenie,initial am crezut ca e lcd led si au crapat ceva leduri,sau e panoul de reflexie fisurat,dupa care mi-a spus ca e qled,

omul la tinut de nou pe suport in perete ,nu a fost fortat,dau alte socuri mecanice,nu a fost ,,spalat,,de ceva timp incep sa-i apara in partea de jos acele reflexii de lumina

drept sa va spun nu am desfacut vre-un q led sa vad exact cum e proiectata lumina sa-mi fac idee asupra defectului

maine urmeaza sa trec sa-l vad

ceva idei?

va multumesc

poza

https://ibb.co/yQkzWMm

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

pana la urma cred ca principiul e asemanator led tv,deci e posibil sa am dreptate,panelul de reflexie lumina e fisurat,sau ceva leduri defecte

dar fiind albastre si tv-ul de 60 inch,cam greu de gasit leduri,daca e panelul de reflexie a luminii,ma gandeam daca e posibil sa-l montez cu susul in jos,sa nu mai fie asa de deranjant

 

Link spre comentariu
La 12.03.2021 la 1:38, iuliantv a spus:

pana la urma cred ca principiul e asemanator led tv,deci e posibil sa am dreptate,panelul de reflexie lumina e fisurat,sau ceva leduri defecte

dar fiind albastre si tv-ul de 60 inch,cam greu de gasit leduri,daca e panelul de reflexie a luminii,ma gandeam daca e posibil sa-l montez cu susul in jos,sa nu mai fie asa de deranjant

 

Placa groasa si transparenta (difuzorul) e topita sau chiar carbonizata la zona de contact cu ledurile.

Nu cred ca va functiona treaba cu montarea cu susul in jos a difuzorului.

Am incercat de vre-o 3 ori (la doua Samsung si un LG), insa obtineam mereu efect de iluminare neuniforma. Adica mult mai puternic iluminat in partea de jos.

Am incercat si frezarea partii arse sau topite de jos si apoi smilgheruirea cu granulatie foarte foarte fina. Am eliminat razele acelea de reflexie, dar am obtinut iluminare excesiva la baza. Exact acolo unde patrunde lumina, trebuie sa fie perfect transparent. In urma slefuirii, la mine a devenit mata acea muchie.

Parerea mea e ca sunt slabe sanse de remediere

Link spre comentariu

am fost azi si l-am vazut,e un ,,led,, nu ,,qled,, 

,,qled,, si-a cumparat acum unul samsung de 55" ,,care parerea mea se vede oribil,,sony fhd edge led al meu ,, se vede mult mai clar ca si iluminare cu toate ca eu il tin la 80% maxim,iluminarea,,

vreau sa spun ca la mine negrul e negru undeva spre gri daca e mai luminat si fara efectul de negativare

pe cand al lui era cu tenta de albastru negativ mai era si pe 4k ,

nu am ajuns la depanare sa oferit sa-l vanda lg 60uh8507 pentru 1000lei,din care nu a vrut sa mai lase decat 50lei,din care au ramas doar 30lei ca nici unul nu aveam banii potriviti,m-am gandit ca numai displayul face 1500lei 

daca voi avea timp am sa incerc sa vad ce si cum,dar prefer sa caut unul spart cu reflexia buna inainte de al desface

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

:rade:

Biiiiine ca s-a lamurit si aceasta paradoxala ,,asemanare'' intre marcile Samsung si LG !! Probabil ca singurul lucru pe care-l au in comun totusi este tara de origine.

Unii afirma in acest topic ca ambele marci fabrica televizoare cu panouri Qled, inclusiv Sony, altcineva chiar ca a reparat LG Qled ... ar fi bine sa si exemplifice cu cateva modele cei care sustin astfel de aberatii.

 

 Un televizor QLED este un televizor bazat pe tehnologia exclusivă Samsung Quantum Dot, iar Quantum dot este ceea ce diferențiază televizoarele QLED de cele convenționale.
Quantum dot sunt nano-particule semiconductoare, ultra-fine. Aceste nano-particule, produc culori diferite de lumină si sunt capabile să emită lumină colorată precisă, deoarece dimensiunile lor se ajustează, ceea ce duce la emisii de lumină precise și eficiente. Eficiența mai mare a iluminării aduce schimbări extraordinare în calitatea generală a imaginii.

 

QLED este o variantă a LCD-ului cu LED-uri, adăugând un film cuantic cu puncte la „sandwich-ul” LCD.

Qled-ul se bazeaza in continuare pe iluminarea de fundal ,, backlight'', adica este practic doar o extensie a LCD-ului.

 

 LG utilizeaza alta tehnologie, total diferita, care elimina panoul cu leduri - se numeste OLED, care nu inseamna numai diferenta de o litera, chiar daca literele seamana ... ci se bazeaza pe utilizarea diodelor cu limina organica, care își emit propria lumină în loc să necesite o lumină de fundal, ceea ce duce la niște culori incredibil de clare. OLED este ,,emisiv'', adica pixelii isi produc propria lumina, deci lipseste panoul  cu leduri,  facand posibila fabricarea celor mai subtiri televizoare .

 

QLED fabrica numai Samsung si TCL (probabil cu ecrane tot Samsung).

OLED normal ca fabrica LG, dar si  Panasonic, Grundig, Philips si altii, dar toate utilizeaza panouri fabricate  LG Display.

 

Deci nu o sa  avem LG cu panou Qled (marca Samsung) dupa parerea mea, deoarece sunt la mare concurenta, cu tehnologii diferite, in schimb Samsung lucreaza deja la propriul sau panou OLED, dar care se va numi QD Display si este preconizat sa apara in anul 2022.

 

Link spre comentariu
Acum 6 ore, iuliantv a spus:

qled e dezvoltat de samsung,qled vand si lg,si sony,si altele

 

aha , bine de stiut , altele cum ar fi Colgate , BMW si Zara

 

concurenta de la LG pentru QLED se numeste Nanocell , toate sunt tv LED si nu au absolut nicio legatura cu OLED

 

 

Link spre comentariu

Ce este OLED?

OLED este un acronim pentru Organic Light Emitting Diode (Dioda Emițătoare de Lumină Organică) și reprezintă un tip de tehnologie folosită pentru ecrane. Ecranele OLED au un strat realizat din material organic (carbon și alte substanțe) aflat între doi electrozi care, atunci când sunt alimentați cu energie electrică, emit lumină.

Care este diferența dintre OLED și LED?

OLED este același cu LED, dar are în plus acel material organic suplimentar. LED vine de la Light Emitting Diode (Diodă Emițătoare de Lumină) și reprezintă o sursă de lumină cu doi semiconductori.

 

Care este diferența dintre OLED și LCD?

Ecranele OLED folosesc pixeli cu iluminare independentă, în timp ce ecranele LCD utilizează o lumină de fundal pentru a afișa imaginea. Altfel spus, pe un ecran OLED, fiecare pixel are propria „lumină de fundal” și astfel trimite propria lumină și culoare în lume. Pe un ecran LCD, există o sursă de lumină de fundal pentru întreg ecranul, aceasta fiind de obicei oferită de o lampă, iar lumina trece prin pixelii aflați pe ecran. Pe un ecran LCD, pixelii nu emit propria lumină, ci blochează ieșirea luminii de fundal (de la lampă). Indiferent de cât de bine este făcut, niciun ecran LCD nu poate bloca complet iluminarea de fundal pe care o primește, ceea ce înseamnă că niciun ecran LCD nu poate oferi același „negru absolut” ca un ecran OLED.

Care sunt dezavantajele OLED?

Principalul dezavantaj al ecranelor OLED este că acestea nu sunt, de obicei, capabile să ofere același nivel ridicat de luminozitate ca ecranele LCD. Cu toate acestea, dacă ții cont de raportul de contrast mult mai bun, ecranele OLED sunt foarte aproape de a oferi aceeași experiență, dacă nu chiar o experiență mai bună.

Ecranele OLED au, de asemenea, aspectul negativ de a avea o durată de funcționare mai scurtă decât ecranele LCD. Din păcate, materialul organic utilizat în ecranele OLED tinde să se degradeze în timp, ducând la pierderea de culoare, în special pierderea culorii albastre. Cu toate acestea, producătorii de top de ecrane OLED, cum este LG de exemplu, au lucrat din greu pentru a prelungi durata de viață a ecranelor. Actuala durată de viață estimată a unui televizor OLED, de exemplu, poate să înceapă de la 10 și până la 20 de ani sau mai mult, la o medie de utilizare zilnică de aproximativ 6 sau 7 ore pe zi.

În cele din urmă, un alt motiv important pentru care OLED nu este folosit peste tot este faptul că procesul de fabricare al ecranelor OLED costă mai mult decât fabricarea ecranelor LCD. Mai mult, acest lucru înseamnă că ecranele OLED nu sunt disponibile la ceea ce ai putea numi prețuri accesibile, deși prețurile lor au scăzut constant în ultimii ani.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări