Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ciuca paul

Bec led cu telecomanda.

Recommended Posts

Salutare tuturor..Am cumparat acest bec care este prevazut si cu telecomanda si am o problema la el prin faptul ca interfereaza cu telecomanda televizorului.Nu-l pot folosii in casa cat timp actionez telec.pe televizor.L-am desfacut in ideia de a face unele modif.privind adaptarea la alta telecomanda dar  indicativul integratului este sters.La prima vedere functio. pe o fercventa fixa si cred ca nu se poate modifica frecventa .Ce montaj ar fi mai indicat de adaptat la o alta telecomanda ptr. al folosi?Receptorul este unul din generatia tsop 17838 .

 

 

 

bec-led.jpg

Link to post
Share on other sites

 Nu ştiu ce funcţii ai pe telecomandă.Sau e simplă?

 Dacă e simplă vezi că există kit On-Off,telecomandă şi modul recepţie pe 433 Mhz.Deci ai putea să o înlocuiešti.

Edited by BRANCA
Link to post
Share on other sites

 Toate interferă...Mai e opţiunea de-a schimba frecvenţa de lucru,evident şi receptorul TSOP.Acum lucrezi pe 38 khz.Emiţătorul am impresia că e cu LM555.Nu ştiu ce ai la recepţie...

Link to post
Share on other sites

Am incercat sa modific valoarea acelui c(ceramic) dar nu are nici o influenta asupra functionarii telecomenzii .Nu ma pricep la prostiile astea ,ideal ar fi schimbarea unor componente  modificand frecv, de 38kz  si imperecherea cu alt tsop dar trebuie sa incerc sa compar integratul respectiv cu lm-ul sa vad daca au aceva similitudini.

Link to post
Share on other sites

Nu mai umbla la valoarea condensatorului ceramic, ca să nu mai fie influenţată de telecomanda tv ar trebui schimbat integratul decodor al lămpii.Să înţeleg că dacă umbli la volumul sau canalele tv se schimbă liminozitatea sau starea on/off a becului ?

Soluţia schimbării modulului de telecomandă probabil va costa cât tot becul.Mai bine cauţi alt bec care nu are telecomandă IR ci în RF.

Edited by validae
Link to post
Share on other sites

Indiferent de tasta folosita fa e același lucru ca și telecomanda originala. La aceiași concluzie am ajuns și eu nu-i" daraua cât ocaua,,Știam de la început ca sunt probleme de genul acesta dar gândeam ca treba cu frecventa de lucru  a integratului se aseamana cu cea de la televizoare dar nu a fost așa. I-am găsit o pozitie în camera care dacă nu este pe direcție apropiata nu simte telecomanda tv-ului 《am norocul ca nu-i așa de sensibil receptorul becului și merge și așa. Mulțumesc oricum, tuturor. .

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines