Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiometru Sanitas - măsurare eronată


Recommended Posts

Salut!Am un tensiometru de brat,Sanitas achiziționat din Lidl acum 3 ani.Procesul de măsurare pornește,vocea sintetizata ma anunta ca aparatul este pregătit și umfla sacul normal pana la 15,maxim 16.Dupa câteva secunde,ceva se întâmplă căci repornește umflarea sacului din jurul bratului pana spre 25 ajungând aproape insuportabil ptr braț. Sa zicem ca merge,în procesul de măsurare,sacul se dezumfla normal dar la final parca zici ca a rămas pe o singura tensiune:19/11 in schimb,pulsul este normal.Are cineva idee ce poate fi? Acest aparat digital,are vreun punct asemănător celui de la smart,pentru resetare din fabrica? Întreb deoarece ptr cele 4 persoane care pot folosi(in memorie) aparatul,memoriile sunt Fuller.In caz contrar,sa-l arunc.Specific ca dintre toate service-uri le din Capitală nici unul nu a acceptat sa repare sau dacă s-a găsit unul prin sectorul 2,prețul reparației depasea lejer valoarea aparatului.Multumesc anticipat.Toate bune!

Acum 37 minute, Critasse a spus:

 

 

Edited by dan cod
Repetare mesaj
Link to comment
  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Salut !
În rimul rând asigură-te că i-ai pus baterii noi nefolosite (să fie alcaline Varta sau Duracell) dar să fie alcaline, să nu fie alimentat de la sursă de tensiune.
Apoi să fi sigur că furtunul Brasardei să fie bine conectat prin intermediul ștuțului corespunzător apoi la orificiul de la aparat. Cauze posibile pot fi și o pierdere parțială chiar pe circuitul de aer din interiorul aparatului sau este posibil să fie chiar camera din brasardă spartă. Camera este f. dificil de verificat, se verifică cu un simulator Fluke ProSim 4, uneori și circuitul de aer din aparat se poate verifica (cel puțin parțial) dacă cunoști pe cineva care are așa ceva. Vezi și pompa de aer din aparat dacă lucrează corect.

 

Link to comment

Dacă erau bateriile consumate, tensiometrul se oprea, nu mai avea putere să crească presiunea la maxim.Cum spunea @icar, când tensiunea e prea mare, unele aparate repetă măsurătoarea, umflând la maximum, ca să elimine posibile erori.Trebuie verificată integritatea furtunului şi brasardei, am găsit fisurate şi nu prea se mai pot lipi...

Link to comment

Sunt păcătoase racordurile pneumatice, apar pierderi. Eu am pățit cu o scula de firmă, care a costat o căciulă de bani la vremea respectiva, acum sunt mult mai ieftine. S-a fisurat din cauza îmbătrânirii după 3 ani, un furtunas profilat, ce nu prea poate fi înlocuit cu altceva, traseul fiind foarte înghesuit și cu schimbare de direcții. Am înlocuit de pofta, cu toate alea ieșite din carcasa, doar pt probă, și a mers. Era modelul cu totul pe braț, nu cu brasarda separat. Acum cel mai comod e sa mai dai 70 lei și sa cumperi altul nou... atunci am dat puțin peste 500 lei. Mare țeapă. 

Link to comment

Off topic !
Cele mai exacte sunt cele electronice care umflarea se face cu pară și nu cu pompă internă - deși se găsesc f.f. greu.
Dacă moderatorul îmi permite postarea mărcii care prezintă o mare siguranță (marcă de renume) îl voi scrie !
On-topic !
Cel mai greu este că până acum vreo 6 sau 7 ani unele magazine de tehnico-medicale aveau manșete de tip brățară care ultima dată costau undeva la 80 de lei aprox.
Cel mai sigur este să cumpărați tensiometre de birou datorită faptului că se găsesc manșete (brasarde) de schimb, cu cât mai scumpă cu atât mai bună, cele mai bune sunt acelea care au în interior acea bucată de plastic care este rotundă pe forma brațului dar depășesc 100 de lei dar și rezistă !
Revin la Sanitas, precizia este f. bună și care se apropie de Fluke ProSim 4 !

 

Sunt tensiometre care cu bateriile consumate sau care se apropie de pragul de alimentare neacceptat care indică valori eronate sau ”Error”.

Link to comment

E bun un tensiometru la casa omului, mai ales dupa o anumita varsta. Eu am luat un ceas care monitorizeaza mai multi parametri, cu aplicatie dedicata, si pana acum vad ca isi face treaba. Nu stiu cat de precis masoara, dar ca sa-ti faci o idee ca un parametru a avut variatii e bun. Atunci te duci la tensiometru sau pulsoximetru sau termometru si masori cu precizie. Ma rog, precizia care o poate oferi un dispozitiv de uz general. Cele de uz medical sunt scumpe, si nu am vazut la prea multa lume in dotare. Are 6 parametri care ii monitorizeaza si reprezinta grafic. Esantionarea se poate face de la minute pana in interval de o ora. Ba, cica ar face si electrocardiograma...asta e doar la cerere, pt ca trebuie fixat un al 3 lea electrod, care in mod obisnuit este in aer.

Edited by doru3160
Link to comment

Asta cu para e cu dus si intors, cand ti se ia tensiunea trebuie sa stai cat mai linistit, cat de linistit poti sta pompand la o para? Asta in caz ca vrei sa iti iei singur tensiunea. 
Nici macar in spitale nu am mai vazut sa se foloseasca cele cu para, pana la urma nu conteaza prin ce modalitate se introduce aerul, precizia masuratorii fiind data de alti factori.

Singurul avantaj la cel cu para fiind faptul ca tine mai mult bateria datorita consumului redus. Am si cu para si fara, dar cel automat este folosit mai des.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines