Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu testere


Recommended Posts

Am mai multe cabluri pentru multimetru care imi arata o alta valoare, in special la rezistente. Vreau sa-mi fac propria pereche de cabluri pt. multimetru. Acum apelez la experienta dvs. sa aflu ce firma /producator de cabluri recomandati? 

Multumesc!

Link to comment
  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sfatul meu e să-ţi cumperi mufe şi vârfuri de tester, cabluri şi ţi le faci singur.Chinezii fac nişte cordoane la care jumătate din secţiune e izolaţia, să pară că au cabluri serioase.Se găsesc cabluri multifilare foarte flexibile şi cu secţiune suficientă, trebuie să mergi la un magazin de profil şi alegi la faţa locului.Dacă-ţi dau un model anume de cablu e posibil să nu fie disponibil oriunde.Ai nevoie de o secţiune între 1 şi  1,5mmp şi cu izolaţie flexibilă, preferabil siliconică, dar merge şi obişnuită (PVC) la nevoie.Vezi şi unele cabluri pentru difuzoare...

Edited by validae
Link to comment

200-300mohmi diferente la cabluri eu zic ca nu-i un capat de tara. Se poate scade acea rezistivitate la masuratoare.

Dar daca vrei precizie atunci este altceva...de aceea am intrebat ce aparat are. Iar precizie nu prea o faci cu un multimetru...doar cu aparate dedicate.

Eu daca vreau precizie la rezistente le masor pe punte....in niciun caz pe un multimetru.

Edited by mac01
Link to comment

 Atenţie!Bune cablurile flexibile diy da' vedeţi că sunt şi prescripţii de siguranţă dacă măsori tensiuni mai înalte.De aia se fac cablurile de testere cu izolaţie groasă!

 Pentru rezistenţe intradevăr un tester diy poate avea o rezistenţă mai mică.Da ce contează dacă ştii rezistenţa testerelor şi o scazi.

Link to comment

Contează, ca nu mai stai la fiecare valoare sa socotești. Plus de asta, dacă vrei sa masori cu testere din alea de le zici sigure o valoare de 2...3A sa nu zic 10, au toate șansele sa scoți ceva fum din izolația aia groasa și proastă. Merge cablul de 1 cu izolație siliconica perfect pt asa ceva. Cei care masoara tensiuni mari, cu siguranță au și aparate cu testere pt asa ceva. 

Link to comment

O sa dea cu el de pamant cand vrea sa masoare tensiuni mai mari...nu mai invatati userii sa faca improvizatii. Aparatul de masura poate sa masoare si pana la 1000V.

Sa-si cumpere cabluri dedicate, mai calitative, cu rezistivitate mica....se gasesc peste tot...trebuie doar sa citeasca detaliile tehnice.

Unele aparate de masura mai precise au un buton care odata apasat anuleaza rezistivitatea cablurilor si trece pe zero....de aceea am intrebat ce aparat de masura are.

Cablurile sunt turnate dintr-o bucata...sa nu se intervina la ele....se arunca in caz de intrerupere.

Din partea mea puteti sa-i dati ce sfaturi vreti...dar daca tipul este mai slab de corason, nu prea e bine.

Edited by mac01
Link to comment

Îmi aduce aminte de drobul de sare... :rade:

Și dacă avea compensare pe aparat, deși ma îndoiesc, tot nu putea sa măsoare curenți cu prastiile alea de testere. Și tensiuni mari de unde mama ciorilor sa ia un novice, ca eu am ceva ani de când inod sârme, și rar am avut de măsurat tensiuni care sa ma dea pe spate... Hai ca o dam în povesti. Nu știu ce mare scofala ca omul vrea sa schimbe niște sârme. Dacă era să-l piste tensiunea, îl pisică și cu testere le originale, cu toată izolația lor groasă. Alea sunt la număr, și orice sarma ai pune, tot iese ceva mai bun decât ai avut. Altfel, o sa dea pe un rand de testere, mai mult decât a dat pe pocnitoarea de aparat. 

Link to comment

Multe drame s-au nascut taman din drobul de sare! Oala acoperita, nu intra praful in ea. 

Poate omul nu va masura niciodata mai mult de 100 volti, dar vine vecinul ca vrea sa masoare nu-ș ce,  si-l cere cu imprumut.

 

 

Link to comment

Si vecinul are traf de 110 KV in batatura, si taman cu prastia aia de aparat o sa vrea sa masoare. Sa nu se supere cel care a deschis discutia, dar daca era un aparat serios, atunci nu mai avea problema cu testerele. Care e sa crape de la tensiune mare, poti sa-i dai si fluke si tot crapa, in prostia lui. Care stie ce face, se uita cu ce masoara, si daca nu are cu ce, mai sta o tura, ca stie ce poate pati. Crezi ca sarmele originale ofera mai mare protectie decat un cablu meserias cu izolatie siliconica? Sa spunem ca nu schimba sarmele. Acelasi vecin crezi ca nu poate crapa din cauza ca aparatul nu corespunde clasei de izolatie si protectie la inalta tensiune? E vesnica problema pe forum...de ce simplu, cand se poate complicat.

 

Edited by doru3160
Link to comment
Acum 7 ore, validae a spus:

Vezi şi unele cabluri pentru difuzoare...

Unele, nu toate. Eu m-am lacomit la un cablu de difuzor pentru ca avea doua culori, rosu si negru. In scurt timp s-a rupt la capete si n-am putut sa-l lipesc. Avea firele din aluminiu cuprat (cioara vopsita). 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines