Adrian_BBS Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Salutare prieteni....imi cer scuze ca am deschis atatea topicuri dar am o problema......am facut o mica statie intr-o cutie de sursa de calculator cu un kit de amplificare de 2x40W cu TDA8560Q si mi se aude un bazait in boxe ...se aude mai tare cand umblu pe la bass si treble...inainte de terminarea statiei nu am legat masa la cutie si acum am 2 probleme:1) daca masa nu e legara ami face un bazait urat cand ating potentiometrele 2)iar daca leg masa nu se mai aude bazaitul ala dar se aude altul mai "gros".....statia are 2 trafuri...unul pt kitul de 2x40 si unul pentru corector,un mic joc de lumini si un ventilator de sursa de calc....sa fie din cauza ca corectorul de ton e prea aproape de traf ??am sa pun si schemele de la sursele de alimentare: Link to comment
zal Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Ti-ai dat singur raspunsurile. Ecraneaza intr-o cutie corectorul de ton si indeparteaza-l cit mai mult de traf. Masele sa le legi intr-un singur punct, cit mai aproape de traf, cabluri ecranate cu masele legate doar pe placi, putometri prinsi pe carcasa metalica. Muta ventilatorul pe trafo ptr amplif.Bafta! Link to comment
ratza Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 ...cabluri ecranate cu masele legate doar pe placi...E de preferat să legi ecranul într-o singură parte. Link to comment
zal Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Exact, la masa placii din care intra/iese. Link to comment
Adrian_BBS Posted October 16, 2007 Author Share Posted October 16, 2007 okmersi pt raspunsuri am sa fac acum modificarile si am sa revin daca am probleme Link to comment
Dr.L Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 tda-urile sunt f sensible la bazaitu de traf,separa vetiilatorul printr-o punte separata,un soc(bobina d-aia de pc rebobinata cu fir mai subtire(gen utp) pana se umple + condesator paralel pe vent Link to comment
Adrian_BBS Posted October 16, 2007 Author Share Posted October 16, 2007 mersi pt sfaturi...am rezolvat problema....aparuse o bucla de masa Link to comment
Recommended Posts