Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
cristi_908

ULN2003 defect pe placa de maşină de spălat ?

Recommended Posts

Cred că mai bine apelaţi la ajutorul unui coleg din zonă.Doar pentru un ULN2003 nu se vor deranja multe firme, ca să nu mai zic că mai toţi au o comandă minimă de circa 50 Lei pentru a pune un colet....văd că sunteţi din zona Braşovului.

Link to post
Share on other sites

In zona mea nu gasesc la colegi, orasul toplita e mic, cele de la mivarom sunt bune ca pe placa masini uln2003 comanda relele pe pe ieșirea integtatului pentru sensul motorului, de unde pot comanda o placa complecta de samus sp7_820_721.

 

 

Link to post
Share on other sites

Chiar acum, cristi_908 a spus:

Am nevoie de uln2003 pentro placa de masina de spălat, de unde pot comanda sa trimita cu posta, vad ca mivarom are  dar trebui comanda peste 357 lei.

Pune anunț la cumpărări,poate îți dă vreun coleg,că sigur au dar le țin pentru posteritate.Mai era unu pe aici @VAX care aduna...si a plecat cu ele dincolo...

Eu am avut niște plăci de la cuptoare electrice care aveau ULN 2003 pe ele,dar le-am dat la tomberon.Am aruncat saci intregi saptamana trecuta.De unde sa stiu,că ti le făceam cadou!

Aia e,ce să faci,am vazut că un coleg cauta radio pe UL.Am avut,le-am aruncat si pe astea,nu pot sa fac mii de poze sa le pun la vanzari ca ma iau toti dracii.Am avut la vanzari un radiocas functional Panasonic cu UL,cu 20 lei,nu l-a vrut nimeni..l-a vrut tomberonul,l-a primit cu bratele deschise.

 

Link to post
Share on other sites

Multumesc la toți pentru ajutor, dar pe placa e varianta smd,                                                                                                   

Link to post
Share on other sites

Ar fi bine să te asiguri totuşi că acel buffer e chiar defect, să nu aştepţi aiurea după unul şi să fie cu totul alta cauza.Ce face sau ce nu face respectiva maşină ? Eu ca să depistez o eroare cauzată de comanda eronată a microcontrollerului am pus leduri pe fiecare releu al plăcii.Astfel am depistat că placa dădea comanda simultană la ambele sensuri pentru motor.Bineînţeles că motorul nu se putea roti în ambele sensuri, doar ,,mârâia,,...dar dacă nu testam releele nu aş fi bănuit ce se întâmplă de fapt...

Link to post
Share on other sites

Masina are doar doi ani si cel mult 30 de spălării, la pornire masina ia apa si nu mai continuă programul,daca o pun pe evacuare apa o evacuiaza,tensiunea pe sursa le am,motorul măsurat are 4 omi rotor si 2.4 omi pe stator motorul l-am incercat cu 24vcc si merge in ambele sensuri si are putere la 24v consuma 0.6A uln2003 după pdf are 7 tranzistori darlington  măsurat fiecare intrare si iesire nu da bine si nu am comanda pe releu care da sensul la motor, microcontrolieru măsurat fata de masa si ieșiri de comanda are 680 omi, cum sa măsor daca am comanda de pe microcontrolier.

Link to post
Share on other sites

Acum 3 ore, cristi_908 a spus:

 măsurat fiecare intrare si iesire nu da bine

Cand ai integratul bulit, pe intrare e ok, pe iesire canci. Daca si intrarea si iesirea sunt varza, mai bine testezi separat integratul, dupa ce il scoti de pe placa. Posibil sa fie altceva defect. Imi e jena sa spun ce e inaintea acelui integrat.

Link to post
Share on other sites

Am schimbat uln2003,si masina de spălat merge,multumesc la toti cei care m-au ajutat,si scuze de off topic ,rog un moderator daca poate muta postarile la reparati masini de spălat.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines