Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ULN2003 defect pe placa de maşină de spălat ?


Recommended Posts

  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Chiar acum, cristi_908 a spus:

Am nevoie de uln2003 pentro placa de masina de spălat, de unde pot comanda sa trimita cu posta, vad ca mivarom are  dar trebui comanda peste 357 lei.

Pune anunț la cumpărări,poate îți dă vreun coleg,că sigur au dar le țin pentru posteritate.Mai era unu pe aici @VAX care aduna...si a plecat cu ele dincolo...

Eu am avut niște plăci de la cuptoare electrice care aveau ULN 2003 pe ele,dar le-am dat la tomberon.Am aruncat saci intregi saptamana trecuta.De unde sa stiu,că ti le făceam cadou!

Aia e,ce să faci,am vazut că un coleg cauta radio pe UL.Am avut,le-am aruncat si pe astea,nu pot sa fac mii de poze sa le pun la vanzari ca ma iau toti dracii.Am avut la vanzari un radiocas functional Panasonic cu UL,cu 20 lei,nu l-a vrut nimeni..l-a vrut tomberonul,l-a primit cu bratele deschise.

 

Link to comment

Ar fi bine să te asiguri totuşi că acel buffer e chiar defect, să nu aştepţi aiurea după unul şi să fie cu totul alta cauza.Ce face sau ce nu face respectiva maşină ? Eu ca să depistez o eroare cauzată de comanda eronată a microcontrollerului am pus leduri pe fiecare releu al plăcii.Astfel am depistat că placa dădea comanda simultană la ambele sensuri pentru motor.Bineînţeles că motorul nu se putea roti în ambele sensuri, doar ,,mârâia,,...dar dacă nu testam releele nu aş fi bănuit ce se întâmplă de fapt...

Link to comment

Masina are doar doi ani si cel mult 30 de spălării, la pornire masina ia apa si nu mai continuă programul,daca o pun pe evacuare apa o evacuiaza,tensiunea pe sursa le am,motorul măsurat are 4 omi rotor si 2.4 omi pe stator motorul l-am incercat cu 24vcc si merge in ambele sensuri si are putere la 24v consuma 0.6A uln2003 după pdf are 7 tranzistori darlington  măsurat fiecare intrare si iesire nu da bine si nu am comanda pe releu care da sensul la motor, microcontrolieru măsurat fata de masa si ieșiri de comanda are 680 omi, cum sa măsor daca am comanda de pe microcontrolier.

Link to comment
Acum 3 ore, cristi_908 a spus:

 măsurat fiecare intrare si iesire nu da bine

Cand ai integratul bulit, pe intrare e ok, pe iesire canci. Daca si intrarea si iesirea sunt varza, mai bine testezi separat integratul, dupa ce il scoti de pe placa. Posibil sa fie altceva defect. Imi e jena sa spun ce e inaintea acelui integrat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines