Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertizor de frecventa.


Postări Recomandate

Salutare,

 

Motorul cu specificatiile din foto il folosesc conectat la 220v si are suficienta putere pentru ce este pus sa faca desi viteza este cam mare. Ca sa nu mai modific din pinioane si tot am acest convertizor (foto) am zis sa il folosesc doar ca la micsorarea frecventei nu mai are puterea necesara. Are vreo legatura puterea cu modul de conectare stea/ triunghi?micromaster.thumb.jpg.0011389c0dfb8e262665bebcb4ffe81b.jpg

20201230_194554_600x800 (1).jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pe motor scrie clar: 230V/400  triunghi/stea; cum convertizorul este alimentat la 230V si tensiunea de iesire maxima este 230V, motorul trebuie legat in triunghi.

Convertizorul trebuie programat cu tensiunea de baza de 230V si frecventa de baza 50Hz iar pentru frecventa sub 10Hz trebuie introdusa functia de boost / modificate caracteristica U/f, functie de cum este implementarea in convertizor.

Sub 10Hz nu va asteptati la cuplu constant... iar sub 3Hz e deja complicat.

Daca are control vectorial sensorless incercati acest mod cu auto-tuning, ar trebui sa se comporte mai bine la turatii mici.

Link spre comentariu

Neavand un manual al convertizorului am cautat pe net si am deslusit cumva unde trebuie sa setez tensiunea si frecventa, cu legarea ca trebuie in triunghi ma-ti lamurit si va multumesc amandurora. Iar functia de boost ma gandesc ca trebuie activata tot din programe desi nu cred ca va fi necesara. Important este pentru mine sa aiba puterea necesara la o turatie mai mica.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări