informer Posted February 18 Share Posted February 18 Doresc sa cumpar pt. o persoana in varsta un aparat de radio capabil sa receptioneze in conditii bune postul de radio Antena Satelor, in banda de UL (AM), 153kHz. Deoarece il asculta in principal atunci cand lucreaza la gradina, trebuie sa poata fi alimentat (si) la baterii... de care or fi, ma descurc sa adaptez ceva. Nu se poate receptiona postul in alte benzi in locatia respectiva, am incercat. Nu vreau ceva de colectie, nu ma intereseaza decat sa receptioneze bine in UL, restul benzilor pot fi "defecte". Am primit de la persoana in cauza cele 2 radiouri de mai jos, sa-l repar pe cel mic (nu merge in UL) si sa folosesc piese daca-i nevoie din cel mare ... as vrea sa evit asta. Daca se doreste, pot trimite aceste radiouri la schimb.. sau io stiu?... am ceva microcontrolere p-aci... Quote Link to post Share on other sites
yo9hrb Posted February 18 Share Posted February 18 Cred ca am un Cosmos. Nu-i de colectie, sa-l gasesc si sa vad daca mai merge. Functioneaza la retea sau cu 4 baterii R6. Quote Link to post Share on other sites
legionaru Posted February 18 Share Posted February 18 Am un Panasonic cu boxe detașabile, dar are numai una, are unde lungi, prinde perfect antena satelor, are și caseta, funcțional, la rețea și la baterii, parca la 9v. Daca exista interes, fac poze mâine, l-aș da la schimb pentru cele două, Radu. Quote Link to post Share on other sites
doru3160 Posted February 18 Share Posted February 18 Din cele spuse, cred ca un Milcov ar fi fost bun. Nu e mare, nu e mic. Are difuzor mare în raport cu altele de buzunar, și autonomia pe baterii e imbatabila. Quote Link to post Share on other sites
informer Posted February 18 Author Share Posted February 18 Va multumesc... interes exista ca altfel n-as fi postat ... as vrea sa-mi spuneti si la ce pret va ganditi, conteaza si asta. Daca pot sa folosesc si cele 2 radiouri primite, cu atat mai bine. Quote Link to post Share on other sites
legionaru Posted February 19 Share Posted February 19 Acum 12 ore, legionaru a spus: Am un Panasonic cu boxe detașabile, dar are numai una, are unde lungi, prinde perfect antena satelor, are și caseta, funcțional, la rețea și la baterii, parca la 9v. Daca exista interes, fac poze mâine, l-aș da la schimb pentru cele două, Radu. https://i.postimg.cc/vHzMxMQH/IMG-20210219-113027-382.jpg Quote Link to post Share on other sites
informer Posted February 19 Author Share Posted February 19 Daca l-ati testat si receptioneaza Antena Satelor pe UL e OK pt mine... restul nu conteaza. Scrieti-mi va rog pe privat cum doriti sa procedam mai departe. Quote Link to post Share on other sites
Ovidanie Posted February 21 Share Posted February 21 (edited) Olimpic 402, se zice ca are sensibilitate foarte buna. Functioneaza cu baterie de 9V dar poti sa-l a limentezi din doi acumulatori litiu. Am unul scos la vanzare. Link spre aparatul meu: Edited February 21 by Ovidanie Quote Link to post Share on other sites
informer Posted February 21 Author Share Posted February 21 Acum 7 ore, Ovidanie a spus: Olimpic 402, se zice ca are sensibilitate foarte buna. Functioneaza cu baterie de 9V dar poti sa-l a limentezi din doi acumulatori litiu. Am unul scos la vanzare. V-as ruga sa verificati daca receptioneaza postul Antena Satelor, pe UL la capatul benzii, 153kHz - nu mi-e prea clara limita de jos a benzii receptionate, din imagine. Daca e in regula il cumpar si pe asta (mai primesc unul de la un coleg de forum). Quote Link to post Share on other sites
Ovidanie Posted February 23 Share Posted February 23 Scuze. Acum vad ca nu are unde lungi. Coverage MW, SW1 (5,9 - 7,4 MHz), SW2 (9,45 - 12,1 MHz). Quote Link to post Share on other sites
SKGXG Posted February 23 Share Posted February 23 Salut! Am da trebuie sa-l caut. Voi incerca! Quote Link to post Share on other sites
informer Posted February 23 Author Share Posted February 23 Inainte sa-l cautati spuneti va rog la ce pret v-ati gandit. Multumesc. Quote Link to post Share on other sites
informer Posted February 24 Author Share Posted February 24 Momentan astept sa ajunga un aparat cu Posta Romana. Dupa ce ajunge am sa ma hotarasc daca mai cumpar sau ma opresc. Quote Link to post Share on other sites
SKGXG Posted February 24 Share Posted February 24 (edited) Iar eu inainte sa va cer un pret,trebuie sa vad ce gasesc, ca sa stiu pe ce! Aveam GLORIA, ALBATROS, MAMAIA etc. Din ce localitate sunteti? Asta ar fi bun? Edited February 24 by SKGXG Quote Link to post Share on other sites