Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Andrei.

Rog sfat UPS sistem supraveghere

Recommended Posts

Buna ziua,

cer ajutorul pentru un ups care sa "duca" 2 ore un sistem de supraveghere cu un consum maxim 700W. "Vinovati" de consum se fac:  4 proiectoare cu senzori de miscare, 2 dvr-uri cu HDD-urile aferente, 2 monitoare mari si camerele (le-am pus la socoteala cu consum de infrarosu, altfel ziua consuma mai putin.). Consumul maxim real este 630W, dar am rotunjit la 700.  Penele de curent nu sunt dese, 1-3 pe luna, deci pot folosi si baterii auto, chiar as prefera asa deoarece as vrea sa tin tot sistemul in pod, unde vara este destul de cald iar bateriile clasice de ups s-ar degrada destul de rapid. Nu ma pricep deloc, stiu ca ups-urile on line sunt cele mai bune, dar si pretul pe masura (si nici nu am vazut ups on line dubla conversie cu acumulatori auto), iar pentru un sistem de supraveghere si proiectoare led am inteles ca poate fi si ups interactiv. Mentionez ca nu am spatiu f. mare, deci exclus varianta cu generator.

Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

Acum 6 ore, Andrei. a spus:

sa "duca" 2 ore un sistem de supraveghere cu un consum maxim 700W

 

Acum 6 ore, Andrei. a spus:

as vrea sa tin tot sistemul in pod

Va salut,

 

Va supun atentiei o estimare energetica a necesarului de stocare.

 

2h x 700W = 1400Wh. Daca randamentul de conversie e de 85%, atunci avem nevoie de 1400Wh/0.85 = 1647Wh energie inmagazinata, ca sa sustinem 700W timp de 2 ore.

Optiuni:

  • Daca se folosesc acumulatori de 12V, atunci capacitatea trebuie sa fie de 1647Wh/12V = 137Ah, iar curentul debitat in sarcina ar fi de 700W/0.85/12V = 68A (!!!) Curent foarte mare.
  • Daca se folosesc acumulatori de 24V (2 de 12V in serie), atunci capacitatea trebuie sa fie de 1647Wh/24V = 68.5Ah, iar curentul debitat in sarcina ar fi de 700W/0.85/12V = 34A Curent destul de mare.
  • Daca se folosesc acumulatori de 48V(4 de 12V sau 2 de 24V in serie), atunci capacitatea trebuie sa fie de 1647Wh/48V = 34.25Ah, iar curentul debitat in sarcina ar fi de 700W/0.85/12V = 17A. Curent mai rezonabil.

UPSul trebuie sa fie potrivit pentru tensiunea aleasa a blocului de acumulatori. Nu as tine acumulatorii in pod pentru ca pot sa degaje gaze toxice si corozive.

 

 

Acum 6 ore, Andrei. a spus:

Nu ma pricep deloc

Aici deja aveti o problema serioasa. Poate e mai bine sa solicitati ajutor calificat de la cineva care se poate deplasa la fata locului ca sa analizeze situatia si sa va faca propuneri de solutii tehnice.

 

 

 

 

Edited by cirip
Link to comment
Share on other sites

Având un curent consumat pe 230Vc.a.. de circa 3A ţi-ar trebui un acumulator auto, de circa 40Ah ca să te ţină chiar mai mult de 2 ore.

Dacă puterea e raportată la tensiunea de 12V, curentul e imens şi trebuie acumulatori imenşi.

Edited by validae
Link to comment
Share on other sites

Da dar acel acumulator auto il va folosi doar o singura data si apoi il va arunca pt ca acumulatorii auto nu pot fi descarcati prea tare fara ai distruge.

Analiza facuta de @cirip mi se pare foarte OK iar recomandarea de a apela la cineva ce se poate deplasa pt verificari este foarte corecta, plus ca eu nu cred ca 700W este un consum corect estimat (mi se pare prea mare). 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, cirip said:

Multumesc pentru sfaturi si calcule! Podul are aerisire, deci nu se pune problema gazelor emanate. Imi puteti face o recomandare pentru ups? Ar fi ceea ce doresc, un raspuns la subiect si mi-ar fi de un ajutor real.

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Andrei.
Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru raspunsuri, dar nu cunosc pe nimeni pe care as putea sa chem, iar o firma care sa vina pentru asa ceva, costa mai mult decat as da pe ups. Totusi, nu schimb instalatia electrica in casa, vreau doar sa gasesc un ups  care sa tina o sracina maxima de 700w timp de 2 ore. De masurat am masurat eu consumul cu o priza care face acest lucru si am precizat ca consumul exact maxim este de 630w. si am rotunjit la 700w. Prefer sa fie in plus, decat in minus.

Am gasit doua doua modele de ups, unul UPS Socomec NPE-1500-LCD - 1500 kva si unul Socomec NRT2-U3300. Imi puteti spune, va rog, daca pot functiona cu baterii auto?

Link to comment
Share on other sites

Da daca sunt de 150-180Ah, mai bune sunt cele solare de 120-150Ah dar costa cam dublu. va trebue si un sistem de incarcare cu lim. la 28V si un sistem de echilibrare,a celor 2 bat.

Link to comment
Share on other sites

Cred că o soluţie ar fi alimentarea sistemului doar prin intermediul unei surse de 12V suficient de potentă încât să poată simultan încărca şi un acumulator ,,Deep cycle,, de mare capacitate.Asta ar presupune alimentarea DVR-ului doar pe bara de 12V cu un mic smps ,,buck,, ce va scoate şi tensiunile de 5V şi 3,3V şi modificarea alimentării lămpilor tot pe 12V.Astfel, sistemul va încărca permanent bateria, alimentând şi camerele+DVR-ul+lămpile cu 12V, iar în cazul unei pene de curent, va rămâne alimentat din acumulator, care va putea asigura alimentarea fără pierderile cauzate de conversia 12-230V.

Edited by validae
Link to comment
Share on other sites

Revin cu actualizari: am rezolvat problema, am gasit un ups on line Orvaldi de 1KVA care functioneaza cu baterii externe (auto). insa, a aparut o mica modificare in "schema". Mi s-a ivit posibilitatea sa achitionez un ups de 10KVA pentru toata casa, pe care as vrea sa il montez intre bmp si tabloul cu sigurante din casa. In felul asta imi ofera 230V pentru toata casa + o autonomie de aproximativ 10 minute / 30 de minute, in functie de consumatori.

Insa pentru camerele video am nevoie de o autonomie mult mai mare.

intrebare: pot monta acest ups de 10KVA asa cum am mentionat, intre bmp si tabloul cu sigurante dn casa, iar pe circuitul cu camere video care ma intereseaza, sa montez si ups-ul Orvaldi de 1KVA, pentru o autonomie mai mare? Practic ar cam fi doua ups-uri in cascada.

Sau sa le montez independent, cel Orvaldi de 1KVA pe circuitul cu camere si cel mare de 10KVA pe restul circuitelor?

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines