Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Ovidanie

Domnilor, cu ce va barbieriti?

Recommended Posts

Deschid topicul la rugamintea unui prieten, Ioan-Mihai Șotropa din Brodina, care inca nu poate posta deoarece este user nou.

Intrebarea dumnealui este: Domnilor, cu ce va barbieriti?

 

Link to post

În general cu aparate de unică folosinţă, preferabil marca Wilkinson, dar şi cu Gillette.În ultimul timp m-am lenevit şi mă ,,bărbieresc,, cu maşina de tuns fără grătar, am un Philips şi taie destul de aproape.Aş fi luat un aparat Philips One Blade, dar după ce că-i scump, mai trebuie schimbate şi lamele după un timp....pe când cu maşina de tuns n-am treabă, în două minute sunt rezolvat.Şi nu mă mai irit deloc...

Link to post
5 minutes ago, validae said:

Aş fi luat un aparat Philips One Blade, dar după ce că-i scump...

Scuze pentru citare, am vrut sa fie foarte clar:

Foloseste, in acest caz al electricelor, cineva pre-shave ?

Link to post

Nu mai dau de mult cu aftershave.Când mă mai bărbieresc cu lama, folosesc spumă de ras la tub.După ras, doar apă rece şi şerveţele uscate...după caz.

Link to post

Am inceput cu briciul tatalui meu! Nu va povestesc cit mi-a trebuit , pina cind am reusit sa-mi tai tuleiele!

Apoi am apelat, la lamele de ras, Gillette si Wilkinson,pe care le folosesc si acum! In general cumpar cite un ''bax'' de Gillette, 4+2, care-mi ajung destul de mult!

Link to post

Ma barbieresc zilnic, inclusiv in concediu. Asa m-am obisnuit. Imi si creste barba foarte repede. In anumite circumstante m-am barbierit si de doua ori pe zi.

Am inceput cu lama clasica cu aparat cu gratar, apoi cu aparate de unica folosinta (BIC, Gillette, Wilkinson etc.).

Am fost victima reclamelor de la TV si am folosit o perioada Gillette Sensor, Senzor Excel si Fusion sau Mach (nu mai stiu exact). Din ce in ce mai scumpe de la un model la altul.

Dar, prin 2003 sau 2004 am primit cadou un aparat de ras electric Philips (HQ 7830) din gama celor ieftine. Il am si acum si il si folosesc doar la retea - nu mai merg acumulatorii - va trebui sa-i schimb.

De atunci nu am mai folosit aparate de barbierit cu lama.

Intre timp am cumparat un Philips si un Braun, tot cu capete rotative.

Capetele de la aparate le ascut eu, nu am cumparat capete de schimb.

Link to post

Ma barbieresc de o gramada de timp doar cu Mach3. Sint f ok zic eu, iar dupa barbiereala folosesc doar spirt. Nimic altceva. In schimb socru mio doar brici de o viata, are un Solingen de pe vremea ww2

Link to post

Folosesc de muult timp un aparat Gillette Mach 3, mă bărbieresc o dată- două ori pe săptămână depinde de situație. O rezervă m-a ținut aproape un an în aceste condiții. Rezervele au fost aduse de un prieten, din Germania, cumpărate de la noi, sunt de mai proastă calitate. Am și un aparat de bărbierit pe acumulatori Braun 8000 dar nu prea mă împac cu el, mă irit și nici nu prea iese bine treaba.

Edited by woodyteo
Link to post

Am folosit Gillette Senzor Excel pe vremea cînd încă mă mai bărbieream. Mai are un pic şi face 25 de ani, nici nu ştiu dacă se mai fabrică sau dacă se mai găsesc rezerve.

Link to post

Mach3...doua rezerve ma tin cam un an ....si pamatuf cu gel de barbierit Nivea. Dupa toate astea...apa chioara pe fata si gata.

Edited by mac01
Link to post

Tata a mostenit briciul, de la bunicul sau, care a muncit, citiva ani buni,(vreo zece ani) la mina, in SUA, dupa care a revenit acasa!

Dupa moartea batrinului, tata si-a insusit briciul,cu care s-a barbierit pina prin 2000, cind a inceput sa foloseasca lamele de ras! Ascutitul briciului era un adevarat ritual, folosind o curea din piele neagra, de animal (habar n-am ce animal),care facea ca taisul sa fie extrem de fin! 

Link to post
Acum 3 ore, telefunken a spus:

Scuze pentru citare, am vrut sa fie foarte clar:

Foloseste, in acest caz al electricelor, cineva pre-shave ?

cu foarte multi ani in urma am primit cadou un aparat de ras electric, cred ca Braun. M-am barbierit de citeva ori cu el, nu mi-a placut, nu lasa fata neteda. Am folosit o singura data preshave, cred ca Gillette era, m-am iritat cumplit, parca ma umplusem de cosuri si ma ustura putin. A fost singura experienta electrica.

de atunci ma barbieresc cu lame de unica folosinta, un Gillette M3 ma tine cam 3 luni, cu barbierit odata la 2-3 zile. Pina cum vreo 10 ani am folosit spuma si pamatuf, pe urma m-am cam lenevit si am trecut la gel spray. Aftershave folosesc foarte rar, in general cind ies pe undeva, si il mai subtiez cu alcool sau apa distilata.

Link to post

Philips electric. Nu știu din cap modelul. După ce am încercat multe modele, asta este perfect. Am cuțite noi cumpărate de la aswo dar încă nu a fost nevoie de ele. Îl folosesc c

Am de vreo 3 ani zic eu. (Pot fi mai mulți) 

Link to post

 Mach3.Mă ţine peste un an.Înainte de bărbierit stau câteva minute cu spuma de spray aplicată,să înmoaie firele de păr.Spray de oricare,Gillete,Nivea,etc.

Link to post×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines