bobo Posted February 14 Share Posted February 14 Salut. Am la reparat un Philips de 32" cu 3 barete a cate 7 leduri de 3v, baretele sunt legate in paralel. Maine ajung baretele noi si as vrea sa ii reduc putin backlightul. Am incercat sa scot doua rez din cele patru( R8110÷R8112) dar tensiunea ramane tot 18v. Rezistentele sunt de 0, 2R si sunt in sursa mosului la masa. Stiti alta metoda testata pt aceasta sursa 715G6197-P01-003-002H ? Multumesc. Quote Link to post Share on other sites
modoran Posted February 14 Share Posted February 14 Poti sa umbli la divizorul din pinul 4, oricum tv-ul vad ca are reglaj de backlight, nu-i mai usor sa-i spui clientului sa-l lase la 80% sau o valoare sigura pentru leduri si gata ? Quote Link to post Share on other sites
Radiotelegrafist Posted February 14 Share Posted February 14 Se poate scade din MENU SERVICE. Acum 4 minute, Radiotelegrafist a spus: Se poate scade din MENU SERVICE. Quote Link to post Share on other sites
dan-a2 Posted February 14 Share Posted February 14 Acum 13 minute, Radiotelegrafist a spus: Se poate scade din MENU SERVICE. Acum 14 minute, Radiotelegrafist a spus: Se poate scade din MENU SERVICE. Detaliaza ptr Philips ,din video n-am inteles .. Quote Link to post Share on other sites
Radiotelegrafist Posted February 14 Share Posted February 14 Acum 5 minute, dan-a2 a spus: Detaliaza ptr Philips ,din video n-am inteles .. Este detaliat in video destul de concret. Quote Link to post Share on other sites
bobo Posted February 14 Author Share Posted February 14 Ai facut tu de stii? Asta e valabil pt chinezarii si pt lg. La philips nu cred ca merge din sm. Quote Link to post Share on other sites
Radiotelegrafist Posted February 14 Share Posted February 14 Am facut la chinezari dupa ce am schimbat baretele led. Quote Link to post Share on other sites
bobo Posted February 14 Author Share Posted February 14 Exact ce spuneam. La philips nu merge asa, doar daca are sasiu de lg. Quote Link to post Share on other sites
radu72 Posted February 14 Share Posted February 14 R123,124,125.... Quote Link to post Share on other sites
bobo Posted February 14 Author Share Posted February 14 Incerc maine si revin. O sa scot o rezistenta prima data, o sa mai scot inca una daca este cazul. Multumesc. Quote Link to post Share on other sites
iuliantv Posted February 14 Share Posted February 14 Acum 3 ore, modoran a spus: Poti sa umbli la divizorul din pinul 4, oricum tv-ul vad ca are reglaj de backlight, nu-i mai usor sa-i spui clientului sa-l lase la 80% sau o valoare sigura pentru leduri si gata ? si clientul sigur il va asculta? sa fim seriosi clientului nui pasa,el vrea sa vada cu lumina contrast de-i sar ochii Acum 3 ore, bobo a spus: Salut. Am la reparat un Philips de 32" cu 3 barete a cate 7 leduri de 3v, baretele sunt legate in paralel. Maine ajung baretele noi si as vrea sa ii reduc putin backlightul. Am incercat sa scot doua rez din cele patru( R8110÷R8112) dar tensiunea ramane tot 18v. Rezistentele sunt de 0, 2R si sunt in sursa mosului la masa. Stiti alta metoda testata pt aceasta sursa 715G6197-P01-003-002H ? Multumesc. recomandat e scaderea curentului,tensiunea va ramane aceeasi,deci e posibil sa fi scazut ,,lumina spate,, prin scoaterea acelor rezistente Quote Link to post Share on other sites
bobo Posted February 14 Author Share Posted February 14 (edited) Incerc maine si revin. O sa scot o rezistenta prima data, o sa mai scot inca una daca este cazul. Multumesc. S ar putea sa fie vum zice Iulian, sa fi scazut curentul dar tensiunea a ramas aceeasi.am facut multe in acest fel.o sa masor curentul si o sa vad daca sunt diferente. Edited February 14 by bobo Quote Link to post Share on other sites
dan cod Posted February 14 Share Posted February 14 Nu ai cu ce măsură curentul? Quote Link to post Share on other sites
yokoono Posted February 14 Share Posted February 14 (edited) Nu te lasa fizica sa scazi curentul pastrand constante rezistenta si tensiunea (I=U/R). Sursele pentru leduri sunt surse de curent constant. Ca sa pastreze curentul constant si cand rezistenta este aceeasi trebuie sa se modifice tensiunea. Prin modificarea rezistentelor din sursa mosfetului se modifica tensiunea de pe leduri. Astfel se modifica curentul. Edited February 14 by yokoono Quote Link to post Share on other sites
dan cod Posted February 14 Share Posted February 14 Asta tot ziceam și eu și unii dădeau cu parul. Quote Link to post Share on other sites