alex26 Posted February 14 Share Posted February 14 (edited) Buna ziua. Am un amplificator Vecteur 1030 și nu am găsit schema. Am desenat-o eu și sper ca nu am gresit ceva. Dacă ma puteți ajuta sa înțeleg ce face fiecare rezistor variabil . Am sesizat ca pe același canal un tranzistor se încinge mai tare ca celălalt. Va mulțumesc. Edited February 14 by Shambala Quote Link to post Share on other sites
modoran Posted February 14 Share Posted February 14 rv1 regleaza tensiunea de alimentare rv2 - probabil tensiunea mediana pe iesire rv3 curentul de repaus Oricum schema e gresita, primul tranzistor ( PNP ) nu e polarizat in CC Quote Link to post Share on other sites
alex26 Posted February 14 Author Share Posted February 14 Și cum masor totuși curentul de repaus ca nu am rezistente in emitor? Quote Link to post Share on other sites
modoran Posted February 14 Share Posted February 14 Cu ampermetrul, evident. Quote Link to post Share on other sites
alex26 Posted February 14 Author Share Posted February 14 Va mulțumesc. Nu am avut pana acum de a face cu clasa A. Și nu am nici o idee cât va trebui reglat. Voi cauta in funcție de tranzistori finali. Quote Link to post Share on other sites
Mircea Posted February 14 Share Posted February 14 Aveti osciloscop? Stiti ce putere maxima poate produce ampliful? Quote Link to post Share on other sites
ex.escu Posted February 14 Share Posted February 14 Schema postata are unele erori, amplificatorul e o varianta a celui realizat de Dl.J. L. Hood in 1969(push-pull class A), alimentat din sursa stabilizata. Cu schema in fata masurati tensiunile canal bun /canal cu probleme. Succes. Quote Link to post Share on other sites
Nostalgic Posted February 14 Share Posted February 14 Acum 1 oră, ex.escu a spus: Schema postata are unele erori, amplificatorul e o varianta a celui realizat de Dl.J. L. Hood in 1969(push-pull class A), alimentat din sursa stabilizata. Cu schema in fata masurati tensiunile canal bun /canal cu probleme. Succes. ziceți erorile ca să fie corectate. Cumva T1 e cu emitorul în aer? și numai aceea. Quote Link to post Share on other sites
ex.escu Posted February 14 Share Posted February 14 Eu m-am referit la schema "buna", originala, se gaseste pe net, cand am afirmat "cu schema in fata... La inceput ,pot apare erori cand se "scoate " o schema , nimeni nu s-a nascut invatat, experienta se castiga in timp, bunavointa sa fie... Quote Link to post Share on other sites
alex26 Posted February 15 Author Share Posted February 15 (edited) Amplificatorul are 2x35 W. Am osciloscop. Voi masura tensiunile pe ambele canale si le voi posta. Nu gasesc schema acestui amplificator, sunt ceva scheme dar difera fata de ce am eu. Problema nu este doar pe un canal, este pe ambele, se incalzeste pe fiecare canal cate un tranzistor final mai tare. Toate piesele din etajul final sunt masurate si sunt ok. Am inlocuit doar condensatorul de pe intrare de 47 microF, in rest ceilalti sunt ok, la fel si rezistentele . Edited February 15 by alex26 Quote Link to post Share on other sites
alex26 Posted February 15 Author Share Posted February 15 (edited) Acum am vazut ca eu am trecut gresit modelul. Corect e Vecteur 1032b . http://www.hifi-antique.com/view_product.php?product=15137 Edited February 15 by alex26 Quote Link to post Share on other sites
alex26 Posted February 15 Author Share Posted February 15 (edited) Imi puteti spune va rog daca este corect cum vreau sa reglez. Sa zicem ca am de exemplu pe intrarea LM o tensiune de 25V. Reglez din RV1 sa zicem pana am pe iesire LM o tensiune de 24 V. Apoi reglez RV2 astfel incat sa am pe condensatorul de iesire, jumatate din tensiune adica 12V. Acum conectez un ampermetru pe colectorul tranzistorului final si cat trebuie reglat? Edited February 15 by alex26 Quote Link to post Share on other sites
Shambala Posted February 15 Share Posted February 15 (edited) Nu se pot obtine 35W din 24Vcc tensiune de alimentare. LM 317 are limitare la 1.5A Si 1V pe LM 317 ? Este o gluma ? Edited February 15 by Shambala Quote Link to post Share on other sites
alex26 Posted February 15 Author Share Posted February 15 Am dat un exemplu aiurea cu tensiunea de 24v, nu am apucat sa masor încă, abia am desenat o schema și urmeaza sa o mai verific ca e gresit ceva acolo. Quote Link to post Share on other sites
alex26 Posted February 16 Author Share Posted February 16 (edited) Am refăcut schema și acum sint sigur ca e buna. @ Alex26 - te rog incearca sa postezi imaginile in pozitia normala, este a doua oara cand trebuie sa editez atasamentul. Edited February 16 by Shambala Quote Link to post Share on other sites