maky_geo Posted February 11 Share Posted February 11 Salut prieteni am un transformator care în primar am intrare de 115/230vca și în secundar 115/230vca ambele înfășurări este cu aceeași secțiune a sârmei bobinate 0,25. Asi vrea doar sa știu ce înseamnă 25VA sau câți amperi poate sa scoată în secundar. Mulțumesc Quote Link to post Share on other sites
UDAR Posted February 11 Share Posted February 11 25VA/230V = 0.109A Quote Link to post Share on other sites
validae Posted February 11 Share Posted February 11 (edited) Dacă este folosit ca şi coborâtor de tensiune (Alimentat cu 230V în primar şi consumator de 110V în secundar)ar trebui să poată da şi 0,2A.Dar cu conductor de 0,25mm nu poţi scoate 0,2A decât scurt timp.Oricum, fiind un transformator separator de mică putere, scopul lui e să fie folosit pentru o priză de baie, la alimentarea unui aparat de ras. Edited February 11 by validae Quote Link to post Share on other sites
maky_geo Posted February 11 Author Share Posted February 11 Acum 8 minute, UDAR a spus: 25VA/230V = 0.109A Mulțumesc Quote Link to post Share on other sites
UDAR Posted February 11 Share Posted February 11 Chiar acum, validae a spus: Dacă este folosit ca şi coborâtor de tensiune (Alimentat cu 230V în primar şi consumator de 110V în secundar)ar trebui să poată da şi 0,2A. Dacă e construit pentru legarea secundarelor în paralel . Dacă nu, tot poate, dar nu se știe pentru cât timp - sârma e tot de 0.25 presupun. Quote Link to post Share on other sites
maky_geo Posted February 11 Author Share Posted February 11 Acum 3 minute, validae a spus: Dacă este folosit ca şi coborâtor de tensiune (Alimentat cu 230V în primar şi consumator de 110V în secundar)ar trebui să poată da şi 0,2A.Oricum, fiind un transformator separator de mică putere, scopul lui e să fie folosit pentru o priză de baie, la alimentarea unui aparat de ras. Multumesc Acum 1 minut, UDAR a spus: Dacă e construit pentru legarea secundarelor în paralel . Dacă nu, tot poate, dar nu se știe pentru cât timp - sârma e tot de 0.25 presupun. Mulțumesc da ambele bobine sunt cu sarma de 0,25mm² Quote Link to post Share on other sites