Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Cînda Iovan

Cuptor cu microunde ALASKA defect.

Recommended Posts

Iasă fum din trasformator între primar și secundar. L-am dat jos și l-am alimentat invers, de la sedundar, tensiunea măsurată este 20-21V. Am verificat condensatorul prin înseriere cu un bec și este bun. Am verificat dioda de la condensator la masă, bună. Am dat jos magnetronul ,i m-am uitat la capul lui și pare bun, curat, ceva urme ce cupru încins dar cred că așa trebuie să fie. Nu sunt cabluri, borne arse sau cu urmă de rugină. Platanul se rotește, becul se aprinde siuranța-i bună. Mai este vre-o șansă?

 

Link to comment
Share on other sites

Probabil s-a străpuns izolaţia şi sunt descărcări acolo unde iese fum.Ar trebui înlocuit traful de înaltă tensiune, fiindcă bobinajul e din aluminiu şi e imposibil să îl mai repari, miezul magnetic fiind sudat.

Link to comment
Share on other sites

@validae

Dar daca magnetronul este in scurt (defect) nu poate foarte bine sa solicite secundarul trafului si sa se lase cu fum? Daca traful are scurt nu trebuia sa sara siguranta de alimentare?

 

Edited by mac01
Link to comment
Share on other sites

Am luat de la cineva un cuptor Samsung Selecțion GRILL care are piciorușul de sus de la ușă rupt. Nu fișează nimic, nu face nimic. O să încerc azi să iau traful din el, să-l verific și să văd dacă se încadrează în Alaska... . Mulțumesc!

Link to comment
Share on other sites

Nu ar trebui să fie probleme cu gabaritul, în cel mai rău caz poate să mai dai două găuri, dacă nu se potrivesc cele existente..

Eu aş încerca şi repararea Samsungului, posibil să fie un defect minor, traf auxiliar ars sau mufă oxidată..

@mac01...nu am specificat nimic de vreun scurt, eu am suspectat o străpungere a izolaţiei.Dar o spiră în scurt nu ar duce la arderea siguranţei, ci la încingerea spirei, dar până la urmă se arde tot bobinajul.

Edited by validae
Link to comment
Share on other sites

Dacă iese fum între primar și secundar sigur se ajunge la scurt. De încercat să repar Samsungul îi prea mult pentru mine. Are comenzi digitale, nu se aprinde nimic, nu bâzâie nimic. Nu o fi numai piciorușul ăla rupt cauza, sistemul de închidere nu se potrivește de la unul la altul, eu am încercat ca tolomacul să blochez pe cuplat contactorul de la piciorușul lipsă dar am citit pe postările dumneavostră că nu merge dacă nu sunt în tandem...

 

Link to comment
Share on other sites

Acum 53 minute, validae a spus:

Dar o spiră în scurt nu ar duce la arderea siguranţei, ci la încingerea spirei, dar până la urmă se arde tot bobinajul.

Si abea la urma, siguranta, care se stie, se arde ultima :rade:

Link to comment
Share on other sites

De la un cuptor cu microunde nu am auzit vreodată să fi pornit un incendiu, dar de la televizoare ştiu mai multe cazuri.Doar două le cunosc de la colegi de serviciu, unuia i-a ars holul şi dormitorul după ce  lăsat pornit un mic tv CRT aflat pe frigiderul din hol şi a ieşit să-şi plimbe căţeluşa.A durat puţin, când s-a întors focul ajunsese în dormitor...

Un cuptor cu microunde are carcasa metalică, un scurtcircuit sau descărcare interne vor arde siguranţa de 10A de la intrarea în cuptor.

Link to comment
Share on other sites

Gata, i-am dat drumul la Alaska. Vă mulțumesc pentru sfaturi și sugestii. Am citit paginile de la 1 la 15, sunt lucruri de învățat, de ținut minte! Am schimbat trafo cu unul dintr-un Whirlpool, de la un vecin. Avea micafolie dusă dar și ”tencuiala” din interiorul cuptorului exfoliată și căzută prin cuptor, zicea că-l aruncă, așa că i l-am cerut pentru piese de schimb, el și-a luat unul nou. A fost nevoie de două găuri, cum ați spus dumneavoastră, pentru prinderea trafo-lui. Cred că o să încerc și cu Samsungul și o să vă deranjez iarăși.

    Încă odată vă mulțumesc!  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines