Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Alexandru8877

BLUETOOTH sau WIRELESS

Recommended Posts

Salutare, am nevoie de un electronist și un programator pentru un proiect (contra cost) cine este interesat sa mi lase un mesaj. 

Am sa va explic în mare ce as vrea pornind de la ideea unui Smart Tag https://www.quickmobile.ro/telefoane/alte-accesorii-telefoane/trackr-pixel-dispozitiv-de-localizare-bluetooth-negru-209666?utm_source=google_shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=google_shopping&gclid=CjwKCAiAsOmABhAwEiwAEBR0ZmlfTgxekD9RBKYWREl_mTIlsr86ncno31fJnKj3WIffE7GfNbx7xBoCU-IQAvD_BwE

 Eu vreau ceva de genul acesta dar fără gps și sa pot conecta mai multe(500-1000)  la unul sau doua, trei receptoare legate la un calculator. 

Am găsit ceva ce cred ca ar putea fi folosit dar nu ma pricep la programare sau electronica https://www.electronica-azi.ro/2015/07/08/tehnologia-iqrf-in-romania-prin-comet-electronics/. SAU https://www.electronica-azi.ro/2019/05/01/retelele-bluetooth-permit-aplicatii-complet-noi/  

Pentru cine este interesat de proiect ofer mai multe detalii. 

 

Link to comment
Share on other sites

Buna ziua , domnule buget avem porneste de la 1000 de euro dar vreau sa va mentionez ca nu este alocat pentru cercetare, tehnologia exista iar noi ne dorim produsul finit. 

Vreau sa ma intelegeti ce spun, am mai discutat cu cineva si mi cereau bani sa cerceteze ca pot face sau nu ei trebuiau platiti cu 25 euro pe ora. 

Pentru mai multe detalii astept telefon 0767484323 Alexandru. 

Link to comment
Share on other sites

Din pacate in bugetul asta nu se poate face. Numai dezvoltarea soft-ului costa considerabil mai mult de atat.

 

Totusi da mai multe detalii. Eu am inteles ca vrei 500-1000 de device'uri care sa comunice cu 3 calculatoare dar nu prin Gps. Prin ce doresti sa comunice ? Aceste device-uri exista sau trebuie construite sau doresti sa se caute unele deja existente pe piata? Ce distanta , atutonomie , etc se doreste la ele ? Care este termenul proiectului ?

Link to comment
Share on other sites

Eu am spus ca bugetul incepe de la 1000 de euro dar nu este pentru cercetare, tehnologia exista bluetooth mesh am inteles ca se pot conecta mai multe device uri in acelasi timp la unul doua sau trei receptoare de pinde de distanta care ne o permite raza de acoperire, despre autonomie tot ei spun ca exista bluetooth mesh LE pentru ca ma intereseaza sa consume cat mai putin. Cred ca si wireless se poate face dar nu stiu cata energie consuma. 

Link to comment
Share on other sites

Noi vrem sa l folosim pentru animale si este foarte importanta autonomia nu se pot inlocui sau incarca bateriile respectiv acumulatorii seara de seara pentru 3000 de oi. 

Ideea mi a venit de la castile de telefon care folosesc bluetooth si dupa am citit despre reteaua bluetooth mesh LE care spune ca pot fi conectate multe dispozitive si consum redus de energie. 

Link to comment
Share on other sites

La autostrazi mai intai se face studiu de fezabilitate dupa care raman neconstruite, eu nu vreau asa. 

Cine poate face stam de vorba, cu ce va incalzeste daca spun ca incepe bugetul de la 1000 de euro si poate ajunge la 100000 de mi sau poate mai mult de atat? 

Link to comment
Share on other sites

Ma bag si eu in seama cu o sugestie, nu ar fi mai potrivit module RF daca se doreste doar "prezenta" ? Module gen RFM69HW, am folosit la un proiectel propriu aceste module si sunt destul de ok, nu am testat distanta ca nu am avut nevoie de distanta foarte mare, pentru distante foarte mari exista module LoRa dar sunt mai scumpe. Consuma putin in StandBy aceste module radio si un PIC LF in deep sleep, jucaria mea transmite la fiecare 4minute si rezista o sapt pe 2 supercondensatoare fara a nu fi incarcati de la o mica celula fotovoltaica (daca prinde cate 10-20minute de cer senin celula, autonomia este infinita), daca nu am gresit in calcule cele 2 condensatoare inmagazineaza cam 5mAh.

Edited by Bandi Szasz
Link to comment
Share on other sites

Salutare ,  nu am stiut sa am un numar de mesaje pe zi . Cum se procedeaza sa am mai multe? Acum am sa va raspund pe rand la cei care mi ati scris.  Djvas     nu am exclus gps din start suntem deschisi la orice solutie dar din ce cunosc stiu ca gps ul consuma mai mult fata de bluetooth sau wireless.  Bandi Szasz orice discutie este constructiva, foarte bine ca ai intervenit. Posibil sa functioneze si asa, noi cautam o conexiune mai sigura dar putem dezbate. 

Link to comment
Share on other sites

Salutare  Costi , sigur putem oferi si mai multe detalii daca credeti ca vi se potriveste acest proiect. Avem nevoie de o conexiune sigura intre un receptor/emitator si acele smart tagu uri puse pe" bulelii" daca va suna mai bine. Acele smart tag uri trebuie sa trimita un semnal catre receptor/emitator atunci cand ies dintr un perimetru rotund sau patrat de la 0-1000 metri patrati  sau mai mult. Receptorul/emitatorul primind semnalul il trimite la calculator unde se poate vedea care smart tag (butelie) a iesit din "hala".   Dar repet am nevoie de o conexiune sigura fara sa poata fi intrerupta sau bruiata din exterior cu un jammer facut pe genunchi.  Suntem aici si pentru mai multe detalii. 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines