Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
gabiz_ro

3D Print

Recommended Posts

Salut

 

Eu m-am uitat pe STL-uri si din cate vad e ceva de tiparit, piesele nu au fost facute cu tiparirea 3D in cap (doua dintre ele au si probleme) asa ca trebuie folositi suporti ceeace se traduce ca rezultatul poate sa nu corespunda asteptarilor. Eu unul nu ma bag sa fac ceva contra cost ca pe urma este posibil sa fie discutii pentru ca nu se cunosc limitarile la tiparirea 3D.

 

In aceste conditii se poate incerca aici: 

1. http://www.fablab.ro/preturi/printare-3d/

Dar preturile sunt cam piperate.

Cu un infill de 50%, durata tiparirii pentru cele 3 fisiere este de peste 8 ore (depinde de viteza de lucru: viteza mai mare mai multe imperfectiuni) si o greutate de cca 140 grame cu tot cu suporti.

Confirm preturilor celor de mai sus costul pentru tiparire in PLA este de 350 lei ceea ce, personal, mi se pare scump dar daca chiar este necesar ....

 

2. https://www.print3dbucuresti.ro/

Preturile cam 50% fata de ce este la punctul 1.

 

Samd.

Edited by mars01
Link to comment
Share on other sites

Dureaza mai mult de 8 ore. Cred ca au fost in jur de 10 ore cu parametrii "pentru mine". 

Am gasit pozitia 1 si 2. S-ar putea sa mai am pe undeva si pozitia 3, daca n-am macinat-o. Daca am macinat-o, nu stiu cum au scapat acestea doua. Oricum, sunt nefolosite. Daca doresti ti le pot vinde sau sa facem un troc. 

Dupa ce le-am printat pe acestea si altele tipuri/modele gasite pe diferite site-uri am decis sa-mi proiectez eu componentele pentru microscop. Adica sa-mi calculez distantele, parametrii, etc si sa-mi proiectez asa cum imi doresc. La componentele acestea (mentionate aici) este neplacut modul primitiv de reglare si faptul ca trebuie sa lipesti obiectivul - in cazul acesta un Helios, care nu este un obiectiv ieftin si care pe langa performanta si pret, este si sensibil. Eu mi-am proiectat/construit toate componentele cu filet astfel incat sa fie interschimbabile si usor de reglat.  

https://ibb.co/FxLRJb3
https://ibb.co/98rfTMQ

Link to comment
Share on other sites

Zoltan, eu tiparesc cu cca 100 ... 120mm/sec si acceleratiile potrivite (printer 3d corexy in configuratie Bowden) asa ca timpul de tiparire este undeva in jurul la 8 ore (sau chiar mai putin daca tiparesc cu un layer de 0.3mm dar nu stiu daca cu setarea de 0.3mm ar iesi detaliile din interiorul uneia dintre piese). Curand imi schimb hotend-ul cu o clona Mosquito si voi creste viteza catre 150 ... 200 mm/sec. :)

Link to comment
Share on other sites

Te rog sa ma scuzi, n-am vrut sa pun la indoiala corectitudinea celor spuse de tine. Am vrut doar sa mentionez ca daca folosesti parametrii conservatori, printare “pentru mine” (deatalii, densitate) nu comerciala, la mine a durat vreo 10 ore. Cauza este faptul ca, circumferinta (straturile cilindrului pe orizontala) este facuta din segmente si nu din cercuri. Din cauza asta printerul face mii de accelerari, franari iar timpul este considerabil mai mare comparativ cu situatia unor miscari circulare, adica, daca cercurile n-ar fi facute din segmente ci dintr-o miscare circulara.

Link to comment
Share on other sites

Zoltanh, nu e cazul absolut deloc sa te scuzi. Erau mai degraba detalii oferite pentru ca era clar ca OP nu are idee despre limitarile tiparirii 3D iar firmele la care am facut referire isi calculeaza pretul si in functie de numarul de ore de print. Am incercat sa ii arat cam la ce se poate astepta si in ce conditii. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines