Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
viobio

Preamplificator Xindak XA3250

Recommended Posts

Un preamplificator chinezesc, Xindak fiind poate cea mai întâlnită marcă de scule audio chinezești. 

A ajuns la mine cu sursa de alimentare defectă, redresarea este cu punte, două diode cu siliciu ( pe -) și două diode dintr-un tub redresor ( pe +). 

Am evacuat :57 tubul redresor și am modificat  sursa de alimentare, inițial sursa a fost stabilizată,  "soft start" făcea tubul redresor, sursa actuală este tot stabilizată cu soft start. 

Am îmbunătățit eu filtrajajul și am făcut și câteva decuplări pe alimentare. 

O problemă întâlnită la foarte multe aparate audio cu tuburi, tensiunea cu care se alimentează filamentele tuburilor din seria ECCxx sau 12xx7, foarte multe aparate au filamentele subvoltate, am întâlnit asa ceva inclusiv în aparate care costă mii de euro, cauza...... idioții care proiectează sursele alea cu stabilizatorul 7812, stabilizator care dacă nu este de foarte bună calitate nu prea livrează nici 12V, în general stabilizează 11,7...11,8V, în acest preu stabilizatoarele livrau 11,2V in sarcină! Le-am păcălit cu diode ca să poată livra 12,6V pentru alimentarea filamentelor, nu am înțeles niciodată de ce nu folosesc stabilizatoare reglabile sau 7812,7806 păcălite cu diode. 

Acum partea hazlie, există o modă printre "audiofili" să se apuce ei să schimbe în special condensatorii că așa le-a zis Ulea Spătarul sau așa au citit ei un măreț articol scris de Dorel Guru surdul satului, chiar dacă în aparate sunt condensatori de calitate, la mare modă fiind Elna :d, în acest preu am găsit schimbați cam toți condensatorii electrolitici, unii din ei fiind T.A.D cu terminale axiale, niște banalități, o fi crezut că sunt făcuți de firma audio TAD, inclusiv condensatorii electrolitici care sunt în stabilizatorul de +/- 15V au fost schimbați cu unii Elna Cerafine..... pentru că nu avea bloc de telecomandă audiofil.

Pozele sunt după ce a fost depanat sculăul. 

https://postimg.cc/gallery/bbbhBKG/b2bf3206

Edited by viobio
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines