Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Marady

Oprire joc de lumini la instalatie chinezeasca

Recommended Posts

Salutare! Am si eu nevoie de ajutorul unor persoane cu experienta. Am achizitionat o instalatie de lumini chinezeasca si vreau sa opresc jocul de lumini. Am mai facut acest lucru la alte instalatii, dar aceasta are placa cu circuite diferita si nu stiu ce sa fac. Probabil ca trebuie sa fac o punte intre doua (sau mai multe puncte), dar as prefera sa merg la sigur sa nu scurtcircuitez toata instalatia. Voi atasa poza cu placa de baza de la instalatie. Va multumesc anticipat pentru ajutor!

https://www.dropbox.com/s/t4a0srg9skfprdf/IMG_20210206_124856.jpg?dl=0

p.jpeg?fv_content=true&size_mode=5

Edited by validae
Link to post
Share on other sites

Dacă vrei ca luminile să stea aprinse continuu, uneşti traseele desenate cu negru peste imagine.Practic scurtcircuitezi tiristorii ce comandă şirurile de leduri sau becuri.Ca o idee, poţi pune două comutatoare miniatură sau unul dublu care să închidă acele trasee, astfel putând controla modul de iluminare.Dar eu ştiu că aceste jocuri de lumini au şi un mod ,,steady on,, care opreşte jocul de lumini.De ce nu folosiţi acea setare ?

KnLHNnz.jpg

Edited by validae
Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru ajutor. Pun instalatiile înșiruite la streașina casei si le comand printr o priza wifi sa porneasca la o anumita ora si sa se opreasca automat. Am incercat si varianta cu pusul pe pozitia mereu aprinse, dar in timp se deregleaza si incep sa clipoceasca in toate felurile. Acum mă apuc de treaba! 

Poza cu luminitele: https://www.dropbox.com/s/av6xevwdsr8w9ql/IMG_20200221_234344.jpg?dl=0

 

Link to post
Share on other sites

Acum 39 minute, Florinel TV a spus:

In acest caz se forteaza integratul ca si asa este slab, o picatura de smoala, si poate mai are nevoie de jocurile de lumini

'

Puteti explica va rog aceasta afirmatie pentru cei mai nepriceputi ?  Daca integratul se "forteaza" asta inseamna ca curentul de baza ( sau grila daca e fet ) al tranzistorului creste semnificativ in cazul unui scurt E-C ( sau D-S ) ... sau ?

Astept explicatia de la dl @Florinel TV  si nu de la alti useri.

Link to post
Share on other sites

Acum am observat si eu ca "tranzistorii" sunt de fapt tiristori.  Dar intrebarea rmane... cum si de ce creste curentul de poarta in cazul unui scurt intre anod si catod. 

Link to post
Share on other sites

Între tranzistorul intern şi ieşirea pentru poarta tiristorului extern există sigur o rezistenţă de mică valoare, ceva de ordinul a 50-100Ohmi.Cel puţin pe post de siguranţă în cazul străpungerii accidentale a tiristorului după un scurtcircuit pe şirul comandat.Deci nu ar trebui să se ,,forţeze,, semnificativ integratul când îi pui la masă semnalul de poartă.Dar trebuie să admit că poate fi mult mai sigur să dea jos tiristorii şi să ştrapeze anodul cu catodul pe cablaj, lăsând pinul de poartă al integratului ,,în aer,,.Numai că există riscul de a-i spulbera la dezlipire dacă nu are staţie sau letcon fin şi destulă îndemânare.Acolo se lucrează cu vârful acului...

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines