Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
rhythmkim

Telecomanda Technics EUR 647132 cod/programare

Recommended Posts

Bună!

Am obținut o telecomandă Technics EUR647132, pe care să o folosesc la receiverul SA-DX940, cu care este compatibilă - am analizat cu atenție acest aspect înainte de a o lua.

Problema este că nu ia absolut nicio comandă.

Pe ea scrie  ”universal remote control”, fiind destinată pentru câteva modele technics.

Din motive cu care nu umpu spațiul aici, nu aș spune că este defectă telecomanda (oricum nu știu să o verific). Presupunând deci că este perfect funcțională, știe cineva o combinație de taste, un cod, sau poate un sait, ceva care să mă ajute?

Link to comment
Share on other sites

Acum 2 ore, dan-a2 a spus:

Ati facut proba cu camera telefonului ? , ar trebui sa vezi macar daca clipeste ledul la apasarea tastelor (asta daca este telecomanda IR )

Mda... am făcut. Și da, e infraroșu. Din păcate nu emite nimic. Am măsurat daca vine vreo tensiune la emițător - nu vine nimic (am una similară și se comportă normal). Am presupus greșit... telecomanda este defectă.

Nu știu dacă o poate repara cineva, probabil integratul e dus.

 

Ca o paranteză - iată că și prietenii noștri din SUA vând chestii defecte.

Acum 2 ore, validae a spus:

https://remote4universal.com/user-manual...sper că vă descurcaţi în engleză.

Mulțumesc, la telecomanda mea văd că nu se aplică.

Este originală, dar... defectă.

Link to comment
Share on other sites

Nu te repezi cu presupunerea că-i defectă.Desfă-o cu grijă şi pune poză clară de aproape cu cablajul, partea cu butoanele.Poate observăm ceva.Dacă ai un multimetru de 15 Lei poţi s-o diagnostichezi sigur cu ajutor de la distanţă.

Link to comment
Share on other sites

Acum 2 ore, validae a spus:

Nu te repezi cu presupunerea că-i defectă.Desfă-o cu grijă şi pune poză clară de aproape cu cablajul, partea cu butoanele.Poate observăm ceva.Dacă ai un multimetru de 15 Lei poţi s-o diagnostichezi sigur cu ajutor de la distanţă.

 

IMG_20210203_221417.jpg

Link to comment
Share on other sites

Poza e cam greu de urmărit, din cauza iluminării cu blitz-ul şi rezoluţiei slabe.Era de preferat o poză cu iluminat indirect, preferabil natural.

Primul pas e să verifici dacă pinii de alimentare ai integratului au 3V, se poate urmări uşor traseul contactelor de la arculeţele bateriilor.Apoi verifici prezenţa cristalului , să nu fie terminale rupte sau chiar căzut de pe placă.Trebuie să fie pe partea opusă contactelor.Ledul se alimentează de obicei printro rezistenţă de limitare smd, uneori la căzături zboară de pe placă sau dacă e proastă se arde la prima utilizare.Se poate şunta cu penseta de probă.Dacă ai o cască telefonică, pui două fire şi pe unul înseriezi un condensator nepolarizat, între 0,1- 1uF.Cu un fir la minus, pui celălalt pe traseul de comandă al ledului începând de la integrat.Trebuie să auzi nişte trenuri de impulsuri ,,tac-tac-tac,, la fiecare apăsare a unei taste.Dacă se aude asta, e bine, integratul generează codurile.Apoi mergi spre led, poate fi un pin dezlipit, ledul ars (poţi pune un led roşu de probă în paralel cu cel IR).

Edited by validae
Link to comment
Share on other sites

Răspund tot eu la întrebarea inițială, pentru a închide subectul:

 

1. această telecomandă nu este programabilă, trebuie să funcționeze pe receiverele pentru care e construită. Strict pentru anumite modele de TV și/sau VCR, există coduri de 2 cifre, dar asta e altă poveste, nu face obiectul acestei discuții.

 

2. Telecomanda se manifestă cum am descris deoarece este defectă (cel mai probabil integratul). Probabil tovarășul respectiv, american de meserie, o fi alimentat invers telecomanda, nu am de unde să știu.

 

Este cumpărată (printr-un coleg din SUA) de aici: https://www.ebay.com/itm/Genuine-TECHNICS-EUR647132-/274495260270#shpCntId

 

Cam asta ar fi. Subiect destul de închis.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines