Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Costi1234

Bms 10s cu echilibrare

Recommended Posts

 Într-un banc cu acumulatori 18650 cu 10 celule cu 4 acumulatori în celulă am înlocuit 3 celule și bms. Am pus un bms cu echilibrare dar nu lucrează, acumulatorii noi se încarcă mai greu se oprește încărcarea la 4,10v iar cei vechi se duc la 4,24v. Atunci se oprește încărcarea. Ce se întâmplă? 

Link to comment
Share on other sites

Ar fi bine să dai jos acumulatorii, să-i încarci separat cu un modul de genul TP4051 şi apoi să-i montezi iar grupaţi cu BMS-ul.Dacă după un ciclu de descărcare parţială/încărcare completă, decuplează iar cu tensiune inegală între celule, schimbă BMS-ul..

Link to comment
Share on other sites

Cred ca au parametri diferiti acumulatorii care tocmai ia-ti inlocuit  ! Nu a-ti specificat ce acumulatori aveti si cu ce ia-ti inlocuit  ! In plus si bms-urile astea sunt de mai multe tipuri respectiv calitati . Adica calitatea lor este proasta sunt facute in China si cele mai multe mai ales astea mai ieftine sunt poaste ! De ce ati inlocuit si bms-ul initial ? Era defect ? A curs apa pe el sau ceva ?

Edited by lavynyu
Link to comment
Share on other sites

Am cumpărat bicicleta cu bateria defectă. Am verificat-o și am găsit 3 celule cu acumulatorii morți și bms nefuncțional. Am înlocuit acumulatorii cu alții identici samsung 2600. Am verificat acumulatorii cu liitokala lii-500 și sant toți buni. Bms este o chinezărie. Acumulatorii noi rămân în urmă la incarcare cu 0,1v ăia vechi ajung la 4,20v și ăia noi la 4,10v.Este posibil ca Bms să nu funcționeze?

Link to comment
Share on other sites

Eu am inteles la inceput ca ati schimbat si bms-ul ! Nu vad o diferenta asa de mare si asa de semnificativa  de la 4,10 v. la 4,20 v.  . Daca bicicleta functioneaza in parametri  si acumulatorii tin , nu vad o mare problema asta , adica este o toleranta acceptabila ! Desigur eu as verifica si protectia la descarcare .

Edited by lavynyu
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines