Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce amplificator ati alege ?


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu stiu din ce punct de vedere te intereseaza.

Din punct de vedere strict tehnic Yamaha este mult superioara la Sony, ma refer la cele doua modele de care se intreaba. Sony are intradevar si DAC dar schema este banala iar etaful final are un STK ce controleaza finalii, integrat ce nu se mai fabrica de peste 10 de ani iar daca s-a ars arunci amplificatorul.

Yamaha, in schimb, este full tranzistorizata in etajul final si are si un circuit brevetat de ei pt reducerea distorsiunilor.

Deci din punct de vedere al calitatii sunetului ma astept ca Yamaha sa fie net superioara.

Link spre comentariu

Preamplificatorul de doza de la Sony nici macar nu poate fi comparat cu cel de la Yamaha.

La Sony un preu clasic cu operational cu un diferential cu bipolari suplimentar la intrare,

La Yamaha intrare cu etaj diferential pe TEC-J dublu (2 in paralel pt scaderea zgomotului), 3 operationali (1-amplificare, 2-compensare offset, 3-nici macar nu stiu sigur ce face) etaj de iesire pe tranzistori pt capabilitate mare de curent pt a reduce distorsiunile introduse de reteaua de corectie, comutare pt mai multe tipuri de doze MM si MC.

Singurul avantaj la Sony este DAC-ul care nu stii cum suna. Eu, avind deja DAC foarte bun, nici macar nu m-as mai uita la Sony la care daca s-a defectat STK-ul de control e bun de aruncat.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, sesebe a spus:

Nu stiu din ce punct de vedere te intereseaza.

Deci din punct de vedere al calitatii sunetului ma astept ca Yamaha sa fie net superioara.

Asta ma interesa. Bineinteles ca la diferenta de sunet  faceam referire. Am zis Sony doar pentru ca are intrarile alea care de regula se pierde mai putin din calitatea sunetului. Cel putin asa stiam eu, ca este ceva diferenta intre cel optic, cocaxial, si cel analogic. Si eu mai detin o Yamaha AX-550, dar momentan  nu ma pot folosii de ea.

 

Link spre comentariu

Avind in vedere cite topicuri si postari ai facut legate de echipamente audio ma uimeste profund ca nu stii sa faci diferenta intre semnal analogic si semnal digital.

 

edit: al treilea operational la care nu-i intelesesem rolul,  ce face un fel de filtrare pe etajul de iesire din preu folosind o configuratie gen "negative impedance converter realizing a negative capacitance"  E prima data cind vad asa ceva aplicat practic intr-un amplificator. Ceva oarecum similar se mai folosea la egalizatoarele pe multe benzi.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

La ce folosesc niste intrari digitale (aplaudate) intr-un dac cel mult mediocru ... ?

 

Dar uite si o sugestie la obiect - cumpara ambele amplificatoare si asculta-le comparativ.  Apoi pastreaza-l pe cel care iti place mai mult. 

"Costul" acestei curiozitati va fi blocarea pt cateva luni a banilor de pe unul din amplificatoare. 

Ca sa pierzi cat mai putin la aceasta "afacere" poti incerca sa negociezi (cat este posibil) pretul fiecaruia.

Nu uita sa respecti toate "regulile" cumpararii sh la distanta (daca este cazul) - poze detaliate, garantarea unei ambalari excelente, reputatie vanzator, etc.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Salut. Haideti ca sa duelam doua Yamaha. Am gasit o alta oferta tentanta, si anume Yamaha A-960 tot pe la aceasi bani 200 coco. Idea este ca cel ce vinde(un magazin de electronice SH) ofera un an de garantie si drept de returnare. Voi ce ziceti ? Vad ca la distorsiuni este cel mai mic vazut de mine  la yamaha ca procentaj, 0,01 fata de alte modele unde  urcau si pana la 0,10 sau chiar 0,15.

Link spre comentariu

A-960 sau A-960II? Intreb pt ca sint diferente majore la etajul final intre cele doua. 

Yamaha A-960II are etajul final cu ZDR pe cind la A960 simpla este fara acel circuit.  ZDR = zero distortion rule si este un circuit de reducere a distorsiunilor de racordare.

Eu am Yamaha A-6A care este varianta Japoneza de la A-760II iar echivalentul Japonez pt A-960II este A-7A.

Doar dupa schema, ar fi mai performanta varianta A-960II. Daca este vorba de A-960 simplu eu zic ca-s tot pe-acolo dar de ascultat nu le-am ascultat sa pot sa-mi dau o parere complet avizata.

 

PS: atentia ca multe amplificatoare Yamaha din vremea aia aveau niste probleme de fiabilitate cu niste condesatori din sursa dar foarte usor de rezolvat daca nu au explodat deja. Daca au explodat e putin de curatat si mai trebuie verificate ceva piese in jur.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

In careva seara am pus vreo 15 CD-uri la ascultat, in regimul CD Direct, deci fara nici o modificare la proportia frecventelor redate. Nu mi-a placut, erau foarte diferite, asa ca am decuplat functia, am reglat basul si inaltele dupa urechile mele si a mai trebuit sa "misc" loudnessul progresiv (Yamaha are de obicei asa, la potentiometru, nu numai On - Off) asa cum a-mi place. Din cele 3 reglaje a iesit placut. 

Si nu stiu cum fac acel "natural sound"  dar se aude altfel ca la alt amplif. 

 

( Nu credeam ca sunt asa diferente intre CD-uri  , toate sunt Originale ) 

Cred ca nici discurile vinil nu sunt "identice "....

 

 

Apropo, am si un amplif de chitara Yamaha, JX50B, m-am batut pe el la licitatie ebay, si cu toate ca este pe tranzistoare este greu de abia pot sa-l duc mai incolo... N-au facut economie la carcasa, difuzor. Si acesta suna placut... 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
1 hour ago, Shambala said:

Vezi ca in 99% din cazuri magazinele de electronice SH de la noi vand produse reparate.

Alea de pe olx sunt = neumblate interior, nu stiu cat e adevarat..... 

:tryre

Eu am printre altele, Yamaha AX - 496, AX-590

neumblate, aduse din Germania, posesorii or fi luat ceva cu mai "multi" wati... :hdgfhgdf

Deocamdata sunt multumit, sper sa pun mana pe ceva cu numar mai mare. 

Singurul lucru ce ma dezanageste le multe amplifuri bune : nu au

VuVu-metru (preferabil mare)

pe fatada.. :26

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări