Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
emimilu2002

Monitor HORIZON 22"

Recommended Posts

Buna ziua,

    Am un monitor HORIZON TFT-LCD, model 2204LW cu probleme la iluminare. Lampile erau arse, asa ca am cumparat un chit LED pe care l-am montat.

Probleme am si cu sursa. Sursa este 465-0103-17009G A5. Am inlocuit condensatorii defecti, dar mai sunt defecte se pare ceva piese. Suspectez driverul BIT3713 pe care nu-l gasesc de cumparat pe la noi si eventual (desi par bune la masuratori) 2 chip-uri ME4542 care nu sunt de gasit nici ele (pe la noi).

     Cand il alimentez monitorul porneste doar iluminarea si cand il opresc am pentru o secunda si imagine inainte de a se inchide.

Daca are cineva o idee mai buna sau detine o sursa, sau piesele ...

Monitorul este al unui copil si il foloseste la scoala.

 

Multumesc frumos.

20210201_170203.jpg

20210201_170228.jpg

20210201_170244.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

Multumesc de ajutor.

Am incercat si varianta cu led-ul conectat la masa din pinul 5: nu merge.

Cand il alimentez pornesc lampile din prima fara sa apas butonul "power". Apas butonul power, care devine verde, dupa o secunda am un mesaj care imi spune ca nu are semnal intrare. Dupa doua secunde imi apare un mesaj "Power saving" si intra in standby iar lamoile raman aprinse si LED-ul "power" clipeste rosu continuu fara pauze.

Link to comment
Share on other sites

La 02.02.2021 la 15:11, modoran a spus:

Pai si normal ca intra in protectie daca l-ai lasat fara lampile CCFL.  Trebuie sa pacalesti procesorul sa "vada" ca invertorul vechi "lucreaza", desi nu e nevoie sa fie prezent.

 

tin sa va contrazic,rar vezi monitor lcd care sa nu mearga fara lampile conectate,si nu e cazul de fata cred,din cate am inteles eu omul a cumparat kit barete led,deci nu mai are nevoie de partea invertor lcd, ori are defect in sursa ori nu a montat kitul led corespunzator

Edited by iuliantv
Link to comment
Share on other sites

scoateti cele 2 ME4542 (nu va mai folosesc daca montati kit led,cele 2 me4542 sant deobicei buba,ce omoara sursa,puteti scoateti si trafurile cfl,si cred ca si  controlerul lcd  BIT3713

depaneati sursa si montati kitul led ,+alimentare,masa¨-,si comenzile on-off (si backlight daca are,)ce vin din placa digitala (merg si fara comanda backlight deobicei,dar lumina va va fi fixa)

postati ce kit ati cumparat ,barete led ,modul controler,in caz de nu stiti ce si cum,poate va ajuta cineva,eu unul nu am rabdare sa urmaresc scheme pentru asa ceva,ajunge doar un aparat de masura

Edited by iuliantv
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines