Engmeter Posted January 31 Share Posted January 31 Salut Colegi! Am citit ceva topicuri pe forum, sunt daor amator, si as zice clampetru nu multimetru , pentru siguranta utilizarii sub tensiune (cand am nevoie) si amperaje mai mari de 10A. Nu am pretentii de la aparat (nu ma deranjeaza deloc o eraore de 2-3% in plus fata de cele superioare) Ceva la vreo 200 lei as vrea, pt masuratori in casa, auto: -masor la prizele din casa, continuitate, lipsa nul (am ceva probeleme la mai multe); -la aparate ,masina de spalat etc , -masurare discountuitate cu localizare (fir casti, alimentatoare ) -la auto 12 V; Ma gandesc clampetru pt ca as putea masura si in timpul functionarii, fara sa tai fire sertizate ca sa pui sondele pe ele ca in cazul multimetru. Am comparat toata gama UNI T si am gasit cel mia potricit 202F ( aC/ DC, are toate functiile inclusiv masurari frecventa, capacitate etc https://www.uni-tren...UT15/UT15B.html Sta bine la intervale de masurare si la Curent si la Tensiune , capacitati maximale Specifications Range UT202A+ AC current (A) 600A ±(2%+10) AC current frequency (Hz) 50Hz~100Hz ±(1%+5) AC voltage (V) 600V ±(0.8%+5) AC voltage frequency(Hz) 10Hz~10kHz ±(1%+5) DC voltage (A) 600V ±(0.5%+2) Resistance (Ω) 60MΩ ±(0.8%+2) Capacitance (F) 60mF ±(4%+5) Frequency (Hz) 10Hz~10MHz ±(0.1%+4) Features Display count 6000 Auto range √ Jaw opening 28mm True RMS √ NCV √ Live wire test √ Continuity test √ Diode √ MAX/MIN √ Relative mode √ Data hold √ Low battery indication √ Auto power off √ General Characterisitics Power 1.5V battery (R03) x 2 Display 37mm x 25mm Product color Red and grey Product net weight 248g Product size 215mm x 63mm x 36mm Standard individual packing Gift box, Carring bag, English manual Standard quantity per carton 40pcs Standard carton measurement 485mm x 295mm x 385mm Standard carton gross weight 17.3kg Quote Link to post Share on other sites
flomar60 Posted January 31 Share Posted January 31 Va recomand si aici ca si dincolo sa cumparati UNI-T 203 ....pe langa cele mentionate mai sus ca domenii de masura,are avantajul major ca poate masura la cleste si curentul continuu... Quote Link to post Share on other sites
djvas Posted January 31 Share Posted January 31 eu am printre altele si un UT213 de care sunt foarte multumit. Este un pic mai scump decat 203 dar merita. Quote Link to post Share on other sites
modoran Posted January 31 Share Posted January 31 Care din seria ut213 ? Ca-s mai multe si nu-s la fel intre ele. Quote Link to post Share on other sites
djvas Posted January 31 Share Posted January 31 Asha este, am uitat... este vb de UT213 C Quote Link to post Share on other sites
valivoi Posted January 31 Share Posted January 31 Am cumparat 2 UT213C,unul pentru frate-miu i l-am trimis in Spania imi spusese sa ii cumpar eu un aparat, unul pentru lucru.Pentru un electrician-electromecanic are toate functiile necesare, nu exista un aparat bun la toate, dar cu asta poti sa urmaresti cu aproximatie si traseele de cabluri prin pereti, masoara si temperatura, pot sa zic ca este un aparat foarte bun la pretul lui. Quote Link to post Share on other sites
Engmeter Posted February 1 Author Share Posted February 1 Eu as lua UT 202f LA jumatate din pret UT203+, SI LA SPEC AM VAZUT CA MASOARA SI VOLTAJUL DC la curent continuu as avea acumulatori ,auto de verificat , vad ca duce 600V si asta , adica eu alteva nu prea masor la DC (eventual acc Litiu) https://www.uni-trend.com/meters/index.php?m=content&c=index&a=show&catid=450&id=720 Specifications Range UT202F AC current (A) 0.06~600A ±(2%+10) AC current frequency (Hz) 50Hz~100Hz ±(1%+5) AC voltage (V) 600V ±(0.8%+5) AC voltage frequency (Hz) 10Hz~10kHz ±(1%+5) DC voltage (V) 600V ±(0.5%+2) Resistance (Ω) 60MΩ ±(0.8%+2) Capacitance (F) 60mF ±(4%+5) Frequency (Hz) 10Hz~10MHz ±(1%+5) Features Display count 6000 Auto range √ Jaw opening 28mm True RMS √ NCV √ Continuity test √ Diode √ MAX/MIN √ Relative mode √ Data hold √ Low battery indication √ Auto power off √ General Characteristics Power 1.5V battery (R03) x 2 Display 37mm x 25mm Product color Red and grey Product net weight 248g Product size 215mm x 63mm x 36mm Standard accessories Batteries, test leads Standard individual packing Gift box, carrying bag, English manual Quote Link to post Share on other sites
dan cod Posted February 1 Share Posted February 1 Nu are DC curent ceea ce e important dacă vorbim de clampmetru. Quote Link to post Share on other sites
modoran Posted February 1 Share Posted February 1 Daca tot ce te intereaza e tensiunea atunci ia dt830 de 15 lei si gata. Quote Link to post Share on other sites
Florinel TV Posted February 1 Share Posted February 1 E mai bun M890D sau M890G Quote Link to post Share on other sites
Engmeter Posted February 1 Author Share Posted February 1 (edited) Aveti dreptate, am vazut. Dar cu un Clampmetru fara verficiare Curent pe DC ,nu stiu daca e acum problema. As verfica in general de ex la masina de spalat compenenete arse, la prize defectiuni, eventual testez sa vad circuitele pana la sigurantele automate, rezistori, continuitate, fuzibile etc. Clampul il folosesc si cu buzzer pt a nu intrerupe circuitul , daca am curent pe un circuit inseamna ca am si tensiune , stiu ca mai apar interferente, cand in jur e curent pe alte fire , dar in general nu stiu daca anuleaza complet citirea continuitatii.(depinde ce plaje de interferente suporta bobina) Daca e musai , il iau pe cel cu 203, ma gandeam ca o sa mi iau de pe Bangood un Multmetru cu Osciloscop eventual si acolo oricum o sa am functii (asta daca o sa ma nevoie pt ca o sa fac studii in fac. electrica). Edited February 1 by Engmeter Quote Link to post Share on other sites
dan cod Posted February 1 Share Posted February 1 Eu cred ca ar fi nevoie sa spui clar ce vrei sa verifici. Din ce ai spus mai sus eu personal nu înțeleg mare lucru. Quote Link to post Share on other sites
doru3160 Posted February 1 Share Posted February 1 Acum 2 minute, dan cod a spus: Din ce ai spus mai sus eu personal nu înțeleg mare lucru. Eu nu înțeleg de ce ii trebuie clampmetru, tot după cele povestite. Quote Link to post Share on other sites
Mitica M. Posted February 2 Share Posted February 2 Acum 21 ore, Engmeter a spus: (asta daca o sa ma nevoie pt ca o sa fac studii in fac. electrica). Tot online se tine si asta? Quote Link to post Share on other sites
sesebe Posted February 2 Share Posted February 2 Eu am inteles ca nu stie ce-i ala "clampmetru". Quote Link to post Share on other sites