Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Tinu

Amplificator Doina-Delta 35Watt.

Recommended Posts

Stimati colegi, sunt in posesia unui amp Delta, la care am numai un tub final 6P3C. Cel de al doilea lipseste. Dupa ce i-am masurat iesirea si am vazut ca e 0 volti,(adica nimic periculos pentru boxa) am conectat o boxa si pe intrarea de chitara am aplicat un semnal audio. Functioneaza dar se aude foarte incet! Sa zic 0,2 wati. Ce pereche de finali pot cumpara? 6P3C-E sau doar 6P3C. Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Din poza de mai jos se vede ca finalele sunt 6P3C

 

sasiu.jpg

in schema tot 6P3C 

vg7ek1.jpg

 

insa mai exista o schema cu 6P3C-E (EL34)

delta amplificator.jpg

Ca sa testezi amplificatorul poti pune si 6P3C-E. Problema este ca iti trebuie o boxa cu doua difuri de 8ohmi inseriate.  Pentru chitara sunt si difuri de 16ohmi

 

Link to comment
Share on other sites

Vezi ca intre 6P3C si 6P3CE este o diferenta la culot, mai exact un pin neconectat. Constructorul a folosit pinul neconectat de la soclurile octale drept cosa de legatura.

 

Amplificatorul din poza userului merck a  fost al meu, l-am vandut aici, pe forum, echipat cu lampile din foto. Am vrut sa fac o fapta buna  si i-am facut cadou cumparatorului doua 6P3CE, lampi care au fost montate in amplificator fara nici o verificare. Un tub ECC a inceput sa lumineze ca un bec.

 

Link to comment
Share on other sites

Multumesc, am gasit un coleg care imi ofera doua tuburi 6p3c! Astept cu nerabdare sa fac proba. Multumesc de atentionare in legatura cu impedanta boxei. Sa aveti zile frumoase!

Link to comment
Share on other sites

La amplificatorul mai sus amintit, am gasit semireglabilul de 500 ohm, care era pus in paralel cu infasurarea de 6.3 volti ptr. filamente, ars! L-am inlocuit cu unul nou dar inca nu am pornit ampliful, ptr. ca mi-e frica sa nu stric ceva. Daca puteti sa imi spuneti, ( va rog) ce rol are si ce trebuie  sa reglez din el. Multumesc!

Deci,este conectat in paralel cu infasurarea de 6.3 volti si cursorul lui, este legat la masa.

Link to comment
Share on other sites

Buna seara, am promis ca revin cu detalii, am schimbat finalii cu doua buc. noi, amplificatorul scoate undeva pe la 10 watt, si asta daca aplic semnal pe intrarea de chitara bass. Pe aceasta intrare se aude f. bine, lucreaza inalte , joase ,tremolo, reverb,etc. Pe intrarea de orga, mai putin bass si volum mai mic... iar intrarea de chitara solo e OK dar potentiometrul lucreaza invers: la minim se aude tare, cand dau la maxim, se aude incet! Sunt 3 condensatori de filtraj mari(ca inaltime). Cel din mijloc se incalzeste putin, dupa 10-20 minute. Ochiul magic lucreaza OK. Poate o doreste cineva sa continue reparatiile, eu nu prea am cunostinte! Daca nu am postat mesaj corect, rog sa fie sters de admin. Multumesc, cu respect, Tinu.

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Tinu said:

 Poate  doreste cineva sa continue reparatiile, eu nu prea am cunostinte! 

Pune-ti locatia la profil sau spune in mesaj de unde esti. Eventual daca trimiti si in alt oras la reparat prin curier. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines