Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Thomas25

Schema amplificator Camco Vortex 6?

Recommended Posts

Acum 6 minute, validae a spus:

Se pare că nu se găseşte.Doar tabelul de erori indicate de leduri:

Vortex_2018-09-17_20-05-56.jpg

Se aprind foarte scurt ledurile rosi dupa care se sting si nu mai afiseaza nimic. Pe sursa am masurat +6vdc si - 0vdc. Aici ar trebui sa fie cel putin +-40vdc.

Link to post
Share on other sites

Deci se pare că sursa e defectă.Nu e nevoie neapărat de schemă, deşi ar ajuta mult.Se pot scoate releveuri după circuitele integrate folosite de sursă şi astfel se deduce schema de bază.Dacă nu ai tangenţă cu electronica sau nu ai experienţă cu sursele smps, du-l la un electronist cu experienţă.Poţi pune un anunţ de cerere servicii la Bazar- Servicii ElectroJob şi sigur vei găsi pe cineva din zonă, din ce văd eu ,pare că eşti din zona Clujului....

Dacă amplificatorul a fost folosit intens ceva timp, ar trebui testaţi în primul rând condensatorii electrolitici de pe filtrajul sursei boost.Din cauza frecvenţei înalte a riplului, ei se deteriorează mai accentuat şi uneori foarte rapid, în timp de ordinul miilor de ore chiar.Deşi nu cred că a fost utilizat mii de ore acel amplificator, există totuşi şi cazuri de defectare rapidă la condensatori...depinde şi de noroc.

Edited by validae
Link to post
Share on other sites
Acum 3 ore, validae a spus:

Deci se pare că sursa e defectă.Nu e nevoie neapărat de schemă, deşi ar ajuta mult.Se pot scoate releveuri după circuitele integrate folosite de sursă şi astfel se deduce schema de bază.Dacă nu ai tangenţă cu electronica sau nu ai experienţă cu sursele smps, du-l la un electronist cu experienţă.Poţi pune un anunţ de cerere servicii la Bazar- Servicii ElectroJob şi sigur vei găsi pe cineva din zonă, din ce văd eu ,pare că eşti din zona Clujului....

Dacă amplificatorul a fost folosit intens ceva timp, ar trebui testaţi în primul rând condensatorii electrolitici de pe filtrajul sursei boost.Din cauza frecvenţei înalte a riplului, ei se deteriorează mai accentuat şi uneori foarte rapid, în timp de ordinul miilor de ore chiar.Deşi nu cred că a fost utilizat mii de ore acel amplificator, există totuşi şi cazuri de defectare rapidă la condensatori...depinde şi de noroc.

Este defect microcontrollerul  atmega16. Are clock (8Mhz)dar nu are semnatura digitala, cand incerc sa il citesc cu avrdude, ceea ce ma duce la gandul ca este defect. Am masurat cei +5v pe el si sunt defapt +5.6vdc, cu niste "spike-uri destul de mari pe osciloscop. Probabil cealalta sursa nu porneste decat din microcontroller... 

Help! 

Link to post
Share on other sites

Poti refolosi carcasa, desi nu prea e nimic de ea. Procesorul ala e protejat la citire/scriere si nu cred ca e defect. Baietii aia la Camco service, nici macar ei, nu repara placile defecte, practic nu se merita. Pur si simplu le inlocuiesc si scapa de garantie. Iar scheme nu o sa gasesti pe net. Daca ai noroc si destul de multa experienta poate gasesti ce este defect.  De asta nu iubeste nimeni amplificatoarele astea cu SMPS, cand se strica se duce tot. Acum am pe masa unul la care a cazut PFC_ul si a tras dupa el amandoua sursele si amplificatoarele. Aproape tot e ..sarma. Si finali are Exicon... ECW20N20/ 20P20...cei mai ieftini.

Link to post
Share on other sites

Imi permit sa intervin si eu aici, prin bunavointa unui fost user elforum:

 

https://www.docdroid.net/oYobA0y/camco-sm-pdf#page=24

 

Service manualul de la Camco! Succes la depanare!

 

P.S. Nu toate amplificatoarele cu SMPS au microcontroller, cu toate ca si in cazul de fata nu cred ca defectul este de acolo... Un amplificator serios cu un SMPS serios, nu va trage niciodata totul de rapa, exista protectii, exista sigurante, exista nspe mii de posibilitati... dar nu doresc sa dezvolt subiectul. Cine nu iubeste amplificatoarele cu SMPS nu are decat sa isi rupa carca cu sute de kile de trafuri si sa se supraincalzeasca de la randametul acelor amp-uri!

Link to post
Share on other sites
Acum 11 minute, elektronu85 a spus:

Imi permit sa intervin si eu aici, prin bunavointa unui fost user elforum:

https://www.docdroid.net/oYobA0y/camco-sm-pdf#page=24

Service manualul de la Camco! Succes la depanare!

P.S. Nu toate amplificatoarele cu SMPS au microcontroller, cu toate ca si in cazul de fata nu cred ca defectul este de acolo... Un amplificator serios cu un SMPS serios, nu va trage niciodata totul de rapa, exista protectii, exista sigurante, exista nspe mii de posibilitati... dar nu doresc sa dezvolt subiectul. Cine nu iubeste amplificatoarele cu SMPS nu are decat sa isi rupa carca cu sute de kile de trafuri si sa se supraincalzeasca de la randametul acelor amp-uri!

 

Mulţumim şi felicitări pentru bunăvoinţa fostului user...

Link to post
Share on other sites

Acum 18 ore, elektronu85 a spus:

Imi permit sa intervin si eu aici, prin bunavointa unui fost user elforum:

 

https://www.docdroid.net/oYobA0y/camco-sm-pdf#page=24

 

Service manualul de la Camco! Succes la depanare!

 

P.S. Nu toate amplificatoarele cu SMPS au microcontroller, cu toate ca si in cazul de fata nu cred ca defectul este de acolo... Un amplificator serios cu un SMPS serios, nu va trage niciodata totul de rapa, exista protectii, exista sigurante, exista nspe mii de posibilitati... dar nu doresc sa dezvolt subiectul. Cine nu iubeste amplificatoarele cu SMPS nu are decat sa isi rupa carca cu sute de kile de trafuri si sa se supraincalzeasca de la randametul acelor amp-uri!

Da. Sunt de acord cu tine. Pana in momentul in care alimentarea microcontrller ului atmega16 este mai mare de 5.5vdc sau este foarte instabila. Am observat ca un electronist a mai umblat la circuitul exterior de reset pentru microcobtroller. A dezlipt un tranzistor smd. Probabil dadea rateuri microcontrollerul. O parte din circuitul de reset a ramas si din fericire cred ca isi face treaba. Problema cred ca este la alimentarea microcontrllerului. Este alimentat dintr-o sursa auxiliara. Din pacate pe toate iesirile sursei auxiliare (smps)(+5vdc, +-15vdc) sunt acele ace, "spike" (sau spuneți-le cum doriti), masurate evident cu osciloscopul si avand aceasi frecventa cu a oscilatorului sursei a utilizare. Aceste "spike" uri sunt vizibile pe osciloscop si cred ca am o amplitudine de aprox 1.2vpp. De acolo am dedus ca sa defectat o parte din MCU. 

Link to post
Share on other sites
Acum 4 minute, validae a spus:

Şi nu are nicio asemănare ca schemă de principiu ?

Ba da, se poate deduce o parte din schema. Dar nu se potriveste pe partea de SMPS. O buna parte din protectii sau cred ca toate sunt facute de microcontroller, ajutat de circuitele aferente digitale (convetoare digitale paralel-serial, comparatoare). Practic MCU opreste sursa MAIN cand sesizeaza o problena. Pe mine ma nedumereste faptul ca sursa principala vrea sa porneasca dupa care se opreste, ceea ce ma duce cu gandul ca MCU ar putea fi bun.. Dar...... Masurand cu osciloscopul clock-ul de la comunicarea cu circuitele exterioare digitale, totul e mort. Posibil ca programul din MCU sa aibe o portiune de cod care sa se blocheze cand intalneste o situatie neprezazuta de omul care l-a programat. Sau posibil sa se blocheze din cauza alimentarii Aux a MCU.....care nu este deloc stabila... Inca studiez fenomenul... 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines