Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microscop pentru smd, Multimetru M830B cu ESR-metru, condensatori


Zoltanh

Recommended Posts

1 Vand microscop cu camera web. Componentele mi-au ramas de la un proiect esuat si incerc sa le valorific. Am vandut cateva microscoape la un pret ok, dar vreau sa scap cat mai repede de componentele ramase, de aceea vand microscopul la cost (componente, productie, auxiliare). Camera este noua cumparata de la Emag cu 275RON +25 RON transport. I-am scos microfonul si led-ul martor. Constructie facuta pe structura de aparat de marit UPA cumparat pe OLX (150 RON + 50 transport).  Obiectivul a fost curatat si tratat contracost (40 RON). Are o noua carcasa adaptor printata 3D, plus alte costuri (60 RON). Are o distanta de lucru de la obiectiv la platou de 17-45 cm (inclusiv mainile ajutatoare pot fi utilizate la distanta minima) si marirea optica 15X (distanta maxima)la 100X (distanta minima).NU are intarzieri pe care sa le poti sesiza. Este un super microscop si o super unealta, chiar utila. Eu nu mai lucrez nimic cu smd-uri fara microscopul acesta.

Recomand ca soft Bandicam dar pot fi utilizate foarte multe. Doresc sa se inteleaga, cutia de transport la tipul acesta cu platforma piedestal, este bonus!! Pret 650 RON fara cutia de transport care se primeste bonus la cumparare.

2. Lot condensatori electrolitici noi, 10 microF la 450V, 10 buc la 5RON.

3. Lot condensatori polipropilena X2 (galben), noi, 560 nF la 275V, 10 buc la 5 RON. 

4. Lot condensatori polipropilena X2, Rifa (albastru), noi, 560 nF la 275V, 10 buc la 5 RON.

5. Lot condensatori polipropilena X2, noi, 100 nF la 305V, 10 buc la 5 RON.

6. Multimetru M830B cu ESR-metru. Multimetru este nou, cumparat dintr-un magazin online si functioneaza ca si multimetru iar in momentul in care se introduce jack-ul adaptorului in mufa, functioneaza ca si ESR-metru pe scala de tensiune contiunua cu o rezolutie de 10 miliohmi. Are o foarte buna liniaritate pana pe la 6 ohmi este undeva pana in 1% dupa care incepe sa creasca. Masoara pana la 20 ohmi. Pentru comparatie am pus poze cu un rezistor cu rezistenta de 1.2 ohmi masurata atat de UT139C cat si de ESR-metru.  Binenteles, ESR-metrul nu are cum sa fie mai bun decat multimetru ca atare. Dar, ce este important, pentru depanare isi face treaba foarte bine. Pret 85 RON.

 

Am rugamintea sa nu faceti comenzi sub 40 RON. Pentru microscop o sa va rog, plata in cont.

 

Pozele sunt aici:

https://ibb.co/FJYNCB0
https://ibb.co/RjtnvJY
https://ibb.co/TWc3GCM
https://ibb.co/NK2Qsck
https://ibb.co/BVnmzJ0
https://ibb.co/0nXdmY6
https://ibb.co/SrZNhsq
https://ibb.co/HNMd47X
https://ibb.co/zQn3nG8
https://ibb.co/jgvwGmJ
https://ibb.co/RPbjGgB
https://ibb.co/F33H02N
https://ibb.co/v4bK4B1
https://ibb.co/1v4b4Tt
https://ibb.co/4FQcZ54
https://ibb.co/cvVB68t
https://ibb.co/QfC3ZFk

 

Edited by Zoltanh
Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

MIcroscopul il dau si la schimb pe aparate si scule pentru atelier sau componente fie noi, fie recuperate. Am preferinta pentru smd-uri dar nu refuz nici THT-urile daca am ce sa fac cu ele. N-are importanta daca aparatele sau sculele sunt realizate in regim homemade. Insa, valoare de schimb a microscopului este mai mare si anume 800 Ron.

Link to comment
  • 4 weeks later...

ACTUALIZARE

 

1. Video microscop cu camera web HD Logitech. Factor de marire X15 la X100. Camera este noua, cumparata din magazin. Distanta de lucru sub obiectiv intre 17 si 45 cm. La gama de distante sub microscop se poate lucra si cu sistemul "maini ajutatoare" sub obiectiv. Este construit pe un suport de la un aparat de marit rusesc si are un obiectiv profesional de foarte buna calitate, I50U sau I96U. Cadou o geanta de transport vintage in stare buna (nu este noua).
Functioneaza cu software-ul nativ camera din Windows, Logitech, S-EYE si multe altele. Dintre alte variante de software, eu recomand Bandicam versiunea free. Camera are autofocus, ceea ce inseamna ca dupa focalizarea la distanta minima se poate modifica distanta, automat si raportul de marire, fara sa se piarda focalizarea. Mentionez ca nu se observa intarzieri si se pot face lipituri cu urmarire pe display fara probleme.
Pret 550 RON.
*Daca se doreste livrez si lampa led-uri circulara cu reglare intensitate luminoasa, alimentare 5V USB (fara alimentator) atasata la obiectiv, pret 60 Ron. A se vedea poza.

gfQkOIR.jpgCTKCpUD.jpgZwWK3be.jpgoF1ekGN.jpgl0QlM4R.jpggVmcYTC.jpgl5EVeoM.jpg

ByCqivA.jpgqhhH7d5.jpg

2. Video microscop cu camera analogica la 230V sau alimentator 12 V. Factor de marire X20-X120. Camera este refurbished. Distanta de lucru sub obiectiv intre 17 si 34 cm. La gama de distante sub microscop se poate lucra si cu sistemul "maini ajutatoare" sub obiectiv. Este construit pe un suport de la un aparat de marit rusesc si are un obiectiv profesional de foarte buna calitate, I50U sau I96U. Cadou o geanta de transport vintage in stare buna (nu este noua). Se conecteaza cu un cablu video cu mufa BNC-RCA (neinclus) la orice TV cu intrare video RCA. Varianta aceasta contine doar camera, adaptorul printat 3D pentru obiectiv, obiectivul si suportul. Pret 650 RON.
*Daca se doreste pot livra monitor 7 inches pe care il conectez direct la camera si cu sursa de alimentare. Monitorul functioneaza singur sau in paralel (in acelasi timp) cu TV sau monitorul VGA. Monitorul este refurbished. Pret monitor 120 Ron.
*Daca se doreste conectarea la un monitor VGA, asa cum se vede si-n poza exemplul cu monitor VGA, pot livra convertor video BNC-VGA, nou. Pret convertor video BNC-VGA 150 RON.
*Daca se doreste livrez si lampa led-uri circulara cu reglare intensitate luminoasa, alimentare 5V USB (fara alimentator), atasata la obiectiv, pret 60 Ron. A se vedea poza.
*Daca se doreste folosirea pe post de monitor 7 inches a unui DVD portabil, care sa functioneze singur sau in paralel cu TV sau monitorul VGA, pot livra DVD portabil SH cu alimentator. Pret 200 Ron.

ZGyqZ3R.jpgGSA8IxK.jpggFqwffJ.jpgQdXQa5A.jpgBwJ0zrF.jpgwvIIBGE.jpg2cIT8Zz.jpg

 

3. Generator plasma Greenweld - Danemarca, nou, actual, dupa facelift Zeta 60, "Zeta 60-100 are portable and user-friendly threephase plasma cutters in robust cabinets – designed for workshop use and site repairs. The machines are applicable for cutting in all conductive metals and metal alloys. • Power-saving standby function • Fine gouging • Wear parts with a long service life" N-a functionat decat in probele din showroom cand l-am achizitionat. La o saptamana dupa achizitie a trebuit sa ma mut si de atunci n-am mai avut acces la retea trifazata. De aceea, a stat depozitat timp de 10 ani, in conditii prescrise de producator. Pana anul trecut a fost impachetat in cutie. Nu am auxiliarele si stecherul. Le-am dat unui prieten acum un an. Este posibil ca unii condensatori sa trebuiasca schimbati data fiind vechimea. Din aceasta cauza si pretul redus fata de echivalentul a 2300 US$ cat am platit la achizitie.
Datorita greutatii prefer sa fie ridicat de la adresa. Pret 1500 RON

DYwbRMU.jpgOf7ilHQ.jpgekN5BPm.jpgnfq4b7k.jpgKCPc5ie.jpg

 

4. Pompa vacum BUSCH SE 0120 C (motor trifazat) pentru masa CNC. Este noua, sigilata, asa cum am achizitionat-o. Lipseste ambalajul. A stat depozitata in conditiile prescrise de producator. Caracteristicile sunt mentionate pe eticheta. Pret 1500 RON

 

CXwFJMv.jpgkmfe3uX.jpg

 

 

5. Lot condensatori polipropilena X2, Rifa (albastru), noi, 560 nF la 275V, 10 buc la 5 RON.

0ggCczN.jpg

6. Lot condensatori polipropilena X2, noi, 100 nF la 305V, 10 buc la 5 RON.

3OmxCm4.jpg

7. Multimetru M830B cu ESR-metru. Multimetru este nou, cumparat dintr-un magazin online si functioneaza ca si multimetru iar in momentul in care se introduce jack-ul adaptorului in mufa, functioneaza ca si ESR-metru pe scala de tensiune contiunua cu o rezolutie de 10 miliohmi. Are o foarte buna liniaritate pana pe la 6 ohmi este undeva pana in 1% dupa care incepe sa creasca. Masoara pana la 20 ohmi. Pentru comparatie am pus poze cu un rezistor cu rezistenta de 1.2 ohmi masurata atat de UT139C cat si de ESR-metru.  Binenteles, ESR-metrul nu are cum sa fie mai bun decat multimetru ca atare. Dar, ce este important, pentru depanare isi face treaba foarte bine. Pret 75 RON.

po12H9X.jpgo5JN5sh.jpgnjvdB0f.jpg

Am rugamintea sa nu faceti comenzi sub 40 RON. Pentru microscop o sa va rog, plata in cont.

Edited by Zoltanh
Link to comment

Atentie, va rog. Poza cu maini ajutatoare este doar exemplu pentru distanta de lucru chiar si pe pozitia cea mai de jos a obiectivului. Acel microscop nu este de vanzare, este unul dintre cele folosite de mine. Celelalte fotografii prezinta produsele puse in vanzare.

Link to comment
  • 1 month later...
  • 1 year later...

Buna seara,

 

Le-am vandut pe cele construite in proiectul meu "microscop pentru smd". Mai am insa componente ramase din proiect - camere analogice, web, de actiune, suporti de aparat de marit, suporti articulati, macara. Cred ca mai am si doua monitoare de 7, respectiv 10 inches pentru varianta duala. Nu am componentele printate dar le pot printa. Daca doriti pot sa printez si sa asamblez unul dar sa-mi spuneti ce varianta ati dori.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines