Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator AS 2020


Recommended Posts

Buna ziua.Ieri am primit "cadou" acest amlpificator stereo produs de Electronica.Acest amplif l-am primit "pe bucati" adica avea radiatorul superior(canal dreapta) si cel inferior (canal stanga)desprinse de restul amplifului.Pe radiatoare sunt montati finalii dar lipsesc firele de legatura dintre acestia si restul amplificatorului.Finalii sunt 2n3055 si sunt ok toti 4..De pe amplif lipsesc si 4 rez de pe fiecare canal si nu stiu ce valoare au. Sursa este ok si debiteaza 38v in gol.Am idee unde ar trebui conectati finalii dar nu stiu valoarea rez lipsa.Vechiul proprietar probabil a folosit finalii si rez la construirea unui alt amplif mai puternic si de aceea mi-a adus-o "pe bucati" si cu ceva piese lipsa.Va rog sa ma ajutati cu schema acestui amplif pt a-l aduce iar la viata.Multumesc anticipat!

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

va salut!respect foarte mult pe cei ce vor sa munceasca , dar in cazul d-tra eu vad o solutie simpla si cu munca putina.se gasesc acum ci tda 1557q la 20w care montat in acel amplif va face mai mult decit finalii lui pe tz. e o idee , am citit postul d-tra si mi-am adus aminte cit de mult am muncit acum aproape un an sai fac la cineva un asemenea amplif pe o manopera de 20 ron. si munca de 4-5 ore.bafta!

Link to comment

Probabil lipsesc rez de emitor ale finalilor, sint de 0,47Ohmi/3W. Atentie la tabla care ecraneaza putometrul de volum. Fara ea legata la masa ai brum cu carul. E cam inghesuita si e greu de depanat. Vezi ca era si schema pe forum, ori la asta ori la 2010, diferenta e de tensiune de alimentare. Am avut si eu una si i-am schimbat trafo cu unul de Bucur, ca avea 100W miezul fata de al ei de 45W. Desi se spune ca are 20W, cam 8-10W maxim poti sa scoti pe canal din cauza distorsiunilor pricinuite de trafo prea mic. Sa verifici si cond din sursa (4700uF/40V) si cei de pe iesiri (1500uF/25V).Bafta!

Link to comment

chiar nu are nimeni schema aceasta?am montat foarte multe chituri in rc auto cu tda 1557q,tda8560q si cred ca d-l nelu are dreptate dar totusi vreau sa refac acest amplif.rez sunt cele din emitor de putere mare iar finalii nu sunt scumpi.nu am gasit altceva lipsa sau defect.probabil o sa trebuiasca sa schimb si electroliticii.cred ca merita efortul numai daca ma gandesc ca aceste amplifuri sunt acum raritati.am gasit schema pe internet la softpedia dar cu plata.daca mai detine cineva aceasta schema il rog sa ma ajute.multumesc.

Link to comment

stimati colegi profit de ocazie si as vrea sa va rog sa-mi explicati si mie cum pot sa adaug scheme (pdf;gif;etc.) , trebuie sa va spun ca net-ul il am de putin timp(in comparatie cu altii dupa cum citesc din tot felul de topicuri). schema de as2020 pt. bobo i-am trimis-o (pe mess) insa as vrea sa o postez si aici pt. alti participanti la discutii. pt. topicul cu temporizatorul pe care l-am postat tot la fel e , am schema si nu stiu sa o atasez (defapt am incercat eu ceva acolo dar numai schema nu a aparut acolo 2 paranteze si 3 litere)daca cineva are rabdare sa-mi explice ce si cum de pe acum va multumesc f. mult.

Link to comment

multumesc mult d-l rellu pt schema.am refacut acest amplif si sunt foarte multumit de el.infara de rezistentele lipsa,finalii deconectati si intrerupatorul de retea defect totul a fost ok.spre surprinderea mea nu a fost nevoie sa inlocuiesc electroliticii.ampliful functioneaza ok,singura problema fiind un fisiit in boxe cand actionez unul din potentiometrele de volum.i-am verificat si reglajele si sunt ok.mentionez ca am dat clic pe linkul de mai sus si tot nu am vazut schema.daca totusi schema este postata atunci imi cer scuze.nu sunt un impatimit al calculatorului.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines