Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
cos70c

Reductor cu ax mobil pe verticala

Recommended Posts

Buna seara,va rog frumos care puteti sa-mi explicati si mie care este principiul de functionare al unui reductor cu ax vertical care in rimp ce se invarte si culiseaza in sus si in jos angreneaza o alta fulie sau pinion pe orizontala.atasez un link pentru vizualizare.multumesc!     

 

Link to comment
Share on other sites

Buna seara,principiul e simplu pe fiecare parte a utilajului este cate un lant care ridica si coboara ansamblul,cele doua lanturi sunt sincronizate printr-un ax cu pinioane cu dantura inclinata la 45 grade si actionate de roata cu manere.

Motorul are o fulie pe el ce actioneaza prin curea fulia mai mare din aluminiu,intre ele se afla o rola intinzatoare care este actionata de acel levier care intinde cureaua,prin intinderea curelei este transmisa miscarea la fulia din aluminiu. 

Fulia din aluminiu schimba planul de transmisie de la axul orizontal la cel vertical printr-o pereche de pinioane cu dantura la 45 grade.  

Axul vertical are pe toata lungimea lui un canal de pana.Pe acest ax culiseaza un pinion cu o pana, pana facand corp comun cu pinionul.Asa se face transmisia de la ax la primul pinion din caseta.Acesta este angrenat prin dantura cu alt pinion care fixat pe axul ce se roteste cu cupla ce blocheaza prin cele doua buloane stranse cu cheia reglabila coada la unealta de sapat. 

Setati viteza de redare a clipului la 0,25 din viteza normala de redare si la minutul 4:20-4:24 veti putea observa canalul de pana de-a lungul axului.  

Ca si o informatie suplimentara acel ax se poate gasi la strunguri din cate imi aduc aminte se numeste ax conducator. 

Ca si parere despre executia utilajului cel mai slab punct este faptul ca toata forta se transmite printr-o pana. Altfel era transmisia daca axul era mai gros si avea 4 canale de pana la 90 grade si se transmitea forta prin 4 pene. 

Consider ca ar fi mai bun pinionul sa fie cu gaura patratata si sa culiseze pe un ax patrat de disc pentru talere , se gasesc la lungimi diferite chiar si de 2 sau 4 metri.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines