Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
validae

Oferte ,,concurenţiale,, pe piaţa energiei electrice.Ce oferte vi se par mai bune ?

Recommended Posts

Cum bine ştiţi, de la 1 Ianuarie energia electrică nu mai e reglementată de stat, va trebui să alegem un furnizor (vânzător/revânzător în fapt)dintre cei publicaţi de ANRE pe site-ul de profil.

Cu toate că nu pare ceva complicat, ai zice că alegi pe cel mai ieftin...cred că e ceva mai complicat pe termen lung.Cel ales acum că e mai ieftin, la anul va dubla poate tariful, sau oricum îl va creşte.Aşa a făcut şi Digi când a devenit furnizor de energie, acum nu mai ştiu cum stă treaba, că nu am contractat curent la ei, deşi sunt clientul lor cu cinc abonamente de servicii mobile/date/tv.

De crescut a crescut oricum tariful, faţă de anul trecut, la toţi furnizorii.Eu sunt client CEZ actualmente, dar ca o alternativă bună mi se pare Hidroelectrica.Încă nu am primit un precontract prin poştă, dar probabil e din cauză că actualmente eu primesc facturile ,,online,, la alegerea mea, poştaşul le mai făcea ,,pierdute,,.Voi aţi ales noul furnizor ? Că varianta ,,Serviciului Universal,, e cea mai proastă, nu faci nimic, rămâi la acelaşi furnizor, dar cu un tarif mai mare cu până la 26% decât cel din vechiul contract.

Link to post

Am fost la eon si am ramas la eon. Am trimis un contract online in decembrie, prin care optam la factura unica gaz-curent si online, ca sa nu mai primesc hartii in posta. Pana acum nici o reactie, nici o confirmare sau infirmare a acelui demers.Avand in vedere ca termenul se prelungeste nu-mi fac griji, am timp sa revin. Modificarea sau trecerea la alt furnizor este la liber dupa 21 zile de la intrarea in vigoare a noului contract. Deci daca nu-mi asigura un pret aliniat sau mai mic decat ceilalti, sunt liber oricand sa optez pt alt furnizor, si ei sunt obligati sa accepte schimbarea.

Link to post

De acord, am citit şi eu condiţiile schimbării de contract şi mi se par foarte permisive din punctul de vedere al clientului.Dar parcă nu m-aş plimba toată ziua de la unul la altul, ca ţiganul cu cortul...deşi totul poate fi făcut online acum.Dar am ceva rezerve că se vor şi mişca furnizorii aşa repede...e posibil să faci cerere de schimbare şi să stai şi să aştepţi până catadicsesc nişte birocraţi să te mute....

De exemplu, CEZ-ul îmi propune patru oferte concurenţiale.Una ,,rezidenţială,, fără abonament lunar (cea mai scumpă) şi trei cu abonament de circa 30 Bani/zi, puţin mai ieftine.Acum, nu prea ştiu ce ar fi mai bun, un contract cu abonament sau fără abonament.Că ei nu explică în mod transparent ce anume ar fi mai avantajos şi de ce în fiecare caz.Adică dacă dau 10 Lei pe lună pe acel abonament, ce avantaje îmi oferă el ?

Edited by validae
Link to post

Mai mult nu stiu, si recunosc, nici nu m-am interesat pt alte oferte. Tot in ideea ca nu ma mut de la unul la altul, am optat pt cei la care am fost pana acum. Daca se porcesc, pot lua teapa cu pretul o luna, max doua, dupa care le arat un deget. Acum e prea mare breambureala, prea se inghesuie toti si nici unii nu stiu de ce si la ce. Deocamdata stau linistit, si vad ce se intampla. Dupa ce se linistesc lucrurile, mai vedem.

Link to post

Păi nici eu nu mă grăbesc, că ăştia de la CEZ zic că dacă rămân la ei, pot să mă gândesc până-n Iunie, iar dacă optez pentru ei, vor face discount pe viitor pentru lunile taxate la ,,Universal,,....

Link to post

Asta e o forma mascata de a le permite unora sa castige un ban nemuncit. De ce nu poate vinde producatorul energia si trebuie un intermediar, nu stiu. De ce nu pot deveni si eu un furnizor,  iar nu stiu. Daca ar fi asa, oricare ar putea deveni furnizor. Ce conditii trebuie sa indeplineasca un furnizor, in afara de cea de accept politic? Sunt intrebari la care nu cred ca vom gasi un raspuns oficial.

Link to post

Cum se face ca sa treci la alt furnizor ?

Vad ca fiecare are pe site optiunea sa faci cu ei un contract nou... dar furnizorul la care esti acum nu trebuie anuntat inainte ca te muti la altul ? Sau se ocupa noul furnizor de detaliile astea si anunta ei ?

Link to post
Acum 4 ore, validae a spus:

De exemplu, CEZ-ul îmi propune patru oferte concurenţiale.Una ,,rezidenţială,, fără abonament lunar (cea mai scumpă) şi trei cu abonament de circa 30 Bani/zi, puţin mai ieftine.Acum, nu prea ştiu ce ar fi mai bun, un contract cu abonament sau fără abonament.Că ei nu explică în mod transparent ce anume ar fi mai avantajos şi de ce în fiecare caz.Adică dacă dau 10 Lei pe lună pe acel abonament, ce avantaje îmi oferă el ?

Calculul este simplu. Ai un consum mediu de X kWh. Compari costurile: la cel fara abonament tarif(1)/kWh*X, la cel cu abonament ai tarif(2)/kWh*X+ abonament zilnic*30zile. Care e mai mic, este mai avantajos.

Edited by nelu F
Link to post

Care e rostul acelui "abonament" ? Ce primim in plus pentru banii aia ? 

Am vrut sa ma uit la ofertele Enel de la ei de pe site, si cand dau sa vad detalii despre oferta nu imi arata nimic in plus in afara de pret... Iar altii cu site facut de corijenti la informatica... 

Link to post

Acum 5 ore, doru3160 a spus:

 De ce nu pot deveni si eu un furnizor,  iar nu stiu. Daca ar fi asa, oricare ar putea deveni furnizor. Ce conditii trebuie sa indeplineasca un furnizor, in afara de cea de accept politic? Sunt intrebari la care nu cred ca vom gasi un raspuns oficial.

Eh, si dumneata vrei prea multe. Acolo doar ''băeții dăștepț'' cu ochii albastri au loc. :96

Si ca o mica paralela cu treaba asta, ascultam azi la radio cum ca sistemul online de vaccinare era dat peste cap si nu puteau medicii de familie sa faca inscrieri. Spuneau ca STS, unde este acest sitsem pus, lucreaza sa il remedieze.

Si atunci, in gandul meu, am zbierat: Ce maaa, sistemul de vaccinare e pe platforma STS ???? Ce treaba are frate sula cu prefectura ????

Evident intrebari retorice Speechless emoticon

Edited by maxente
Link to post×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines