Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
djvas

Pin cu probleme la 89S52

Recommended Posts

La un atmel 89S52  pinul 2.7 era configurat ca input si avea pe el un switch activ in LOW , pull-up intern. Problema este ca acest pin s-a defectat adica scurt spre GND , fapt pt care butonul era activ tot timpul, in rest totul functiona normal.

Neavand nimic de pierdut am fortat acest pin spre VCC in idee de al distruge ca macar butonul sa nu mai fie activ. Surpriza placuta... nu numai ca nu l-am distrus dar cumva si-a revenit, adica acum butonul merge perfect doar ca pe pin am cam 4V din pull up , nu 5 cat la celelalte.

Ce credeti o sa tina in timp ?

Link to comment
Share on other sites

La microcontrolerele din seria 8051 nu toate porturile sunt protejate intern la intrări cu diode și trebuie evitată folosirea lor ca intrări pentru tastaturi sau butoane, mai ales dacă acestea sunt legate cu fire lungi. Dacă totuși se folosesc, intrările trebuie protejate cu diode.

 

Ai reușit să arzi tranzistorul de la masă al porții de ieșire fără să arzi și firul care face legătura între pastila de siliciu și pinul extern. Din cauza că nu ai 5V, tranzistorul nu e ars chiar de tot și poate introduce anumite zgomote pe poarta de intrare. Dacă acele zgomote fac ca tensiunea să scadă sub pragul de jos pentru 1 logic e posibil să apară probleme. Dacă tranzistorul a fost bine prăjit și nu produce zgomot, atunci ai avut noroc. Probleme ar putea apărea dacă microcontrolerul e pus la variații mari de temperatură.

Nu ai precizat dacă butonul e pe aceeași placă cu microcontrolerul sau dacă e legat prin fire.

Edited by cimitavita
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines