Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
nicugurita

Parkside PISG 80A2

Recommended Posts

Buna ziua !

 Am de ceva timp in atelier un invertor Parkside PISG 80A2 functional . Problema e ca e prea slab nu prea ai ce face cu el  ! Intreb  colegii care au experienta in invertoare : Se poate mari cumva puterea macar pana la 120A fara modificari majore?

Link to post
Share on other sites

  Vesnicele aparate chinezesti in carcase de "orice"......, daca maresti "puterea" in partea invertoare se va supraincalzi partea redresoare de pe iesire deci va trebuii si acea modificata/adaptata, dupa care se va supraincalzi si partea de alimentare unde si aceasta va trebuii modificata.... dupa care se va supraancalzi transformatorul sau radiatoarele prea mici etc, deci cum sa spus mai sus vei trece de pretul unuia nou.

 

  Data viitoare cititi cu atentie eticheta, acolo gasiti toate informatiile care va trebuie, daca nu va descurcati intrebati pe cei ce se pricep....., asta daca pe eticheta scrie realitatea.

Link to post
Share on other sites

La plasma PPS 40 DA este dat la 40C si 25C in manual.

Pe carcasa este inscriptionata valoarea la 40C.

Diferenta este ca la 25C DA este de 35% iar la 40C de 20%, o crestere aproape dubla la scaderea temperaturii la aproape jumatate.

https://www.lidl-service.com/static/3006295531/307722_IE_EN.pdf

La asta...habar n`am.

https://www.lidl-service.com/static/464267877/281479_EN.pdf

 

Oricum am sudat cu unu asemanator tot de 80A cu electrozi de 2,5mm si a mers bine.

Deci se poate folosi cu electrozii adecvati.

Link to post
Share on other sites

In materie de invertoare trebuie procurat unul cu amperaj cat mai mare. Se gasesc in toate bazarurile pe la 300-500 lei de 250A sau mai mult. Bineinteles ca cei 250A sunt totdeauna supraevaluati iar display-ul de pe panoul aparatului e de forma. Cu unul "Micul fermier" sudez cu electrod de 2,5 de pe la 100A pana pe la 180A (depinde de grosimea pieselor de sudat), iar cu un Lincoln de 135A sudez de pe la 70A in sus iar sudura arata de parca e din Nekerman :P Cu 120A sudez cu electrod de 4mm si asta in regim dur fara sa intre in vreo protectie.

Deci ce scrie pe eticheta e doar orientativ. Cele de firma respecta datele inscrise pe eticheta, iar asta se reflecta si in pretul produsului. 

In ce priveste sculele din supemarketuri, sunt "chinezarii" facute doar pentru hobby si care mai mult te streseaza decat te ajuta.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines