Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Viorel Prioteasa

Defect la Sony Bravia KDL-40V5500

Recommended Posts

"La multi ani sanatosi" tuturor si buna seara !

 

Detin un Sony Bavia modelul KDL-40V5500. El are:

Sursa: A1660-720-B    (Sony IP1)

MB: A-1663-964-B

Inverter: SSB400W16S01  Rev0.5

TCon: HAC2LV3 . 0

 

Schema pare ca este a sasiului EX2L-Coriander. Dupa o buna functionare in timpul a 10 ani, s-a defectat. Ca manifestare: nu are sonor, nu are imagine si nu lumineaza backlight-ul. Alimentat cu tensiunea de 230Vac, se poate porni de la butonul lateral si de asemenea din telecomanda, LED-ul verde aprinzandu-se. In aceasta stare se pot actiona tastele din telecomanda comenzile fiind confirmate de clipirea LED-ului verde. Am incercat cu o lanterna sa luminez ecranul dar nu am imagine deloc, chiar daca comut alte intrari. Din telecomanda poate fi trecut in Standby, cu stingerea LED-ului verde si aprinderea LED-ului rosu. Tensiunile din sursa la conectorul CN6150: adica STBY3.3V ,  AC_OFF_DET si POWER_ON exista si sunt corecte. De asemenea aici exista si tensiunea de +15V (pinii 4 si 5)si cea de +12V (la pinii 11, 12 si 13). Iar la conectorul alaturat CN6151 am masurat +12V la pinii REG12V (pinii 1 si 2).

La conectorul CN6154 nu exista decat +1,99V la INV_ERR (pinul 3). La conectorul CN6701 am putut masura +11,88V la LD (pnii 6 si 7) si +12V la VCC-12V (pinul 1). 

Tensiunea pe C6501 este de +387,6V si tensiunea pe pinul 7 al CI CXD9969P este de +14,5V.  Tranzistorii MOSFET sunt buni si alimentati.

Pe placa MB am gasit urmatoarele tensiuni: +31,83V; +15,29V; +9,02V; +5,1V; +5V; +3,4V; +3,3V; +1,8V; +1V

Pe siguranta FP1 (care este buna) de pe T-CON nu am tensiune (ceva +0,2V).

Am taiat firul BACK_LIGHT_ON, si in partea dinspre sursa am aplicat o teniune de +3,3V, printr-o rezistenta de 4k7. Pt o fractiune de secunda s-au aprins lampile Backlight-ului si atat.

Aici m-am "blocat". Va rog daca puteti sa ma ajutati in continuare.

Link to post
Share on other sites

"Pe siguranta FP1 (care este buna) de pe T-CON nu am tensiune (ceva +0,2V)."

Comanda pentru aparitia tensiunii de 12v ce alimenteaza t-conul o da procesorul. Ori procesorul are bube ori circuitul de alimentare spre t-con este intrerupt undeva (poate fi si mosfetul pus pe acest rail).

Link to post
Share on other sites

Va rog sa imi comunicati, daca ar fi oportun inainte sa-i fac update la soft sa verific inverter-ul. Cel putin sa pot vedea ceva pe display. La acest tip de sursa este valabil testul cu taiatul firelor INV_ERR, DIMER, BALANCER_ERR  si conectarea (celor dinspre sursa) la +3,3V printr-o rez de 1-10k . Mai trebuie cumva firul BACK_LIGHT__ON cel taiat spre MB pus la masa (GND) ?

 

Link to post
Share on other sites

Am procurat un Memory Stick Duo Adaptor si o Memory Stick PRo Duo de 512MB, ambele de la firma SanDisck.  Cardul de memorie chiar are in interior MEMSTICK.IND;  MSTK_PRO.IND si .SonyVID. Am citit ca imi pot fi necesare. Pt Sony Bavia modelul meu KDL-40V5500 cu sasiul EX2L-Coriander, va rog sa imi indicati de unde pot descarca fisierele. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines