Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
baza

Reconditionare radio Elprom

Recommended Posts

Buna dimineata,

 

In primul rand va doresc tuturor La Multi Ani si un an mai bun decat cel care a trecut!

 

Am intentia de a reconditiona radioul meu de suflet la care am ascultat Revolutia in '89, un Elprom Typ S2 fabricat in Bulgaria in anii '60. Este identic cu RR Budapest RRG61 de pe RadioMuseum.

 

Problemele ar fi:

1. tastatura defecta (tastele din plastic alb rupte)

2. un soclu noval defect (rupt)

3. potentiometrul de volum si cele 2 butoane de reglaj (unul de volum, iar celalalt pentru rotirea antenei) sunt lipsa.

3. difuzoarele -au intrat soarecii - radioul a fost pastrat la tara

4. bobina de pe bara de ferita -mancata de soareci

 

 

Solicit sprijinul colegilor care poate au din intamplare vreun radio defect/incomplet/tras pe dreapta din aceasta generatie (au fost mai multe modele Elprom), si care ar putea ajuta ca sursa de piese pentru reconditionare.

 

Va multumesc frumos,

baza

 

 

Link to comment
Share on other sites

Am avut un radio Modern, paradit rau. Vad ca seamana oarecum cu Elprom. Mi-au ramas niste chestii de la el, pe pare ti le pot da. Daca crezi ca sunt bune, vorbim pe PM.

Link to comment
Share on other sites

Am vazut servicii de printare 3D pe radioamator.ro sau alte site-uri de anunturi ori chiar pe Fb. Butoanele tastaturii cred ca se pot realiza dintr-un plastic mai tare la o imprimanta 3D si ulterior slefuite cu un smirghel f. fin ca sa aiba acel aspect "lucios".

Oricum cred ca e mai rentabil sa cautati unul intreg si sa il folositi pe cel actual "de piese" avand in vedere ca ii lipsesc difuzoarele si potentiometrul de volum etc. Pe olx la noi in Ro cam slabe sanse insa fiind un model unguresc similar... pe olx-ul lor si anume vatera.hu vad ca mai apar.(mai ramane sa va intelegeti cu vanzatorul)

Link to comment
Share on other sites

Buna seara,

 

Multumesc foarte mult colegilor pentru raspunsuri. Astept, poate are cineva macar o tastatura originala (tastele din plastic intregi). Oricum,  din ce am bagat de seama, s-au spart din cauza unei erori de fabricatie- plasticul e foarte subtire, iar tastele sunt aproape goale in interior. E o idee buna sa fie refacute complet, daca as gasi niste cuburi din plastic pe care sa le pilesc/smirgheluiesc cu rabdare, mai ca m-as incumeta sa le fac "pe genunchi".  Difuzoarele au membrana din carton. Poate se gaseste la cineva difuzorul central (de bas). Difuzoarele de inalte (pe lateral) ar putea fi inlocuite si cu alt model (cred ca sunt mai degraba niste difuzoare de medii, puse de firma bulgareasca drept difuzoare de inalte intrucat nu aveau de fapt difuzoare de inalte in stoc/productie). Calitatea aparatului e modesta fata de aparatele fabricate in vest. Carcasa aparatului arata in schimb foarte bine, lacul nu s-a matuit in timp. Din acest punct de vedere  eu zic ca ar merita o reconditionare. Am de gand sa-i modific sectiunea de tuner FM pentru receptia completa in banda vest.

 

 

O seara frumoasa tuturor, si multa sanatate!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines