Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare radio Elprom


baza

Postări Recomandate

Buna dimineata,

 

In primul rand va doresc tuturor La Multi Ani si un an mai bun decat cel care a trecut!

 

Am intentia de a reconditiona radioul meu de suflet la care am ascultat Revolutia in '89, un Elprom Typ S2 fabricat in Bulgaria in anii '60. Este identic cu RR Budapest RRG61 de pe RadioMuseum.

 

Problemele ar fi:

1. tastatura defecta (tastele din plastic alb rupte)

2. un soclu noval defect (rupt)

3. potentiometrul de volum si cele 2 butoane de reglaj (unul de volum, iar celalalt pentru rotirea antenei) sunt lipsa.

3. difuzoarele -au intrat soarecii - radioul a fost pastrat la tara

4. bobina de pe bara de ferita -mancata de soareci

 

 

Solicit sprijinul colegilor care poate au din intamplare vreun radio defect/incomplet/tras pe dreapta din aceasta generatie (au fost mai multe modele Elprom), si care ar putea ajuta ca sursa de piese pentru reconditionare.

 

Va multumesc frumos,

baza

 

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am vazut servicii de printare 3D pe radioamator.ro sau alte site-uri de anunturi ori chiar pe Fb. Butoanele tastaturii cred ca se pot realiza dintr-un plastic mai tare la o imprimanta 3D si ulterior slefuite cu un smirghel f. fin ca sa aiba acel aspect "lucios".

Oricum cred ca e mai rentabil sa cautati unul intreg si sa il folositi pe cel actual "de piese" avand in vedere ca ii lipsesc difuzoarele si potentiometrul de volum etc. Pe olx la noi in Ro cam slabe sanse insa fiind un model unguresc similar... pe olx-ul lor si anume vatera.hu vad ca mai apar.(mai ramane sa va intelegeti cu vanzatorul)

Link spre comentariu

Buna seara,

 

Multumesc foarte mult colegilor pentru raspunsuri. Astept, poate are cineva macar o tastatura originala (tastele din plastic intregi). Oricum,  din ce am bagat de seama, s-au spart din cauza unei erori de fabricatie- plasticul e foarte subtire, iar tastele sunt aproape goale in interior. E o idee buna sa fie refacute complet, daca as gasi niste cuburi din plastic pe care sa le pilesc/smirgheluiesc cu rabdare, mai ca m-as incumeta sa le fac "pe genunchi".  Difuzoarele au membrana din carton. Poate se gaseste la cineva difuzorul central (de bas). Difuzoarele de inalte (pe lateral) ar putea fi inlocuite si cu alt model (cred ca sunt mai degraba niste difuzoare de medii, puse de firma bulgareasca drept difuzoare de inalte intrucat nu aveau de fapt difuzoare de inalte in stoc/productie). Calitatea aparatului e modesta fata de aparatele fabricate in vest. Carcasa aparatului arata in schimb foarte bine, lacul nu s-a matuit in timp. Din acest punct de vedere  eu zic ca ar merita o reconditionare. Am de gand sa-i modific sectiunea de tuner FM pentru receptia completa in banda vest.

 

 

O seara frumoasa tuturor, si multa sanatate!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări